Badkamerplafond latexen

Royismijnnaam

  • #1
Hallo,

Ik zit met de volgende situatie.
Ik woon in een uurappartementje waar ze de badkamer voordat ik erin trok snel snel hadden opgeknapt, helaas het plafond gewit met niet vochtbestendige latex, waardoor deze dus al snel afbladerde. Nu hoopte ik dat het wel enigszins te doen zou zijn door de loszittende stukken af te steken en dan eroverheen te latexen met vochtbestendige latex, het is immers maar huur natuurlijk.


Nu ziet het er echter zo uit, waarbij ik wel moet vermelden dat hier de lamp langs het plafond af schijnt: (sorry voor de slechte kwaliteit foto)


Heeft er iemand een idee hoe ik dit enigszins kan vermommen, wellicht door een andere roller te gebruiken? In ieder geval zodat je het verschil met de onderliggende laag niet meer zo duidelijk ziet. Of zit er niets anders op dan het hele plafond af te (laten) steken en helemaal opnieuw te beginnen?

Hopelijk heeft er iemand wat praktische tips en kan ik er zo toch zonder al te veel kosten wat moois en van maken.

Alvast bedankt voor de reacties!

Groet,

Roy
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
De nivoverschillen die u nu ziet kunnen niet met een vachtroller van welke makelij dan ook worden weggewerkt.

U kunt nog een korrelpleister proberen die met een blokwitter wordt opgebracht en met een schuimplastic structuurroller tot de gewenste structuur wordt uitgerold. Strijklicht zal echter altijd verschillen laten zien.
 

Royismijnnaam

  • #3
Ah kijk dan zal ik morgen eens naar de winkel vliegen. Dat het verschil met strijklicht te zien is dat is niet erg aangezien er geen strijklicht aan zal komen. Hetgeen op de foto staat is nagenoeg mijn gehele badkameroppervlakte.

Maar is het zo dan dat ik die lager gelegen stukken aanstip met de blokwitter en dan met de structuurroller (droog? gelijk rol met de hoger gelegen gedeelten? En maakt het wat uit dat ik nu al gelatexed heb of kan dat er dan gewoon overheen?

Alvast bedankt!

Groet,

Roy
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Nee. U moet niet lokaal wat opbrengen en op andere plekken weer niet. Gewoon de gehele oppervlakte behandelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu