Wat voor verf voor badkamerplafond?

Sonnie1983

  • #1
Hallo,

Gister nieuwe kozijnen aan het plaatsen en wat bleek. De verf van het plafond in de badkamer hangt voor de helft los. De plekken die vast zitten nog en de sierranden aan het plafond houden alles nog op zijn plek.

We denken dat de onderlaag niet goed is geweest ofzo.

Nu is het originele plafond nog glad op een stukje na daar zit een groefje in van het wegsteken wat we hebben gedaan. Dus willen het er eerst allemaal af halen (plamuurmes?) en dan die gaatjes opvullen met iets?

en dan opnieuw schilderen.

Nu is het wel zo dat je ongeveer 1x per jaar schimmel op het plafond krijgt bij ons (bij al die huizen bij ons is dat zo). Dus het liefste heb ik een verf waardoor dit niet meer gebeurd of meer tegen gaat?
Deur gaat na het douchen altijd meteen helemaal open.

We doen het tot nu toe dan inspuiten met chloor/water mengsel. Misschien dat daardoor de verf los is gekomen?

gr
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Alleen de deur open is niet voldoende voor het ventileren van een douche, hier hoort een permanente ventielatie in te zitten.
Dat er zoveel schimmel in zit is een teken van onvoldoende ventielatie.
 

Sonnie1983

  • #3
Nu hebben we een raam wat makkelijker open gaat. Eerst zat deze zeg maar boven het bad moest je helemaal op de badrand gaan staan wil je erbij. Nu zit ie boven de wasbak.

Er zit dus geen permanente ventilatie in.

Maar die schimmel hebben we eind vorig jaar geloof ik er af gehaald na 2 jaar hier wonen. en nu zit je net 2 stipjes weer komen. Dus halen het altijd meteen weg.

Als je sommige hoort hebben wij het nog weinig.

Maar bestaat er geen speciale verf die tegen vocht kan?
 

Pepjo

  • #4
Er bestaat speciale schimmelwerende badkamerverf.

Die moet je wel om de zoveel jaar oververven, want de schimmelwerende functie verloopt (staat overigens ook in de gebruiksaanwijzing).
 

Sonnie1983

  • #5
Ok bedankt voor de info. Zullen we binnenkort ook aan gaan beginnen.
 

-stuffie-

  • #6
Kunstof schroten tegen het plafond en je hebt nooit meer last.
 

Sonnie1983

  • #7
Kan ik dan wel in het plafond op die kunsstof schroten een roede vast maken? Want ik heb nu zo'n ijzeren stang zeg maar voor het douchegordijn maar dat moet ik nu tussen de muur en het raam klemmen en dat wil ik niet om dat we dus net nieuwe kozijnen en ramen hebben. Dus wil ik een roede op de badkamerplafond bevestigen en daar ons douchegordijn aan hangen.

gr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu