Badkamerlicht - positionering spotjes

Brian045

 • #1
Hallo,
Bezig zijnde met een nieuwbouwwoning, hebben wij een badkamerindeling digitaal besproken met badkamerzaak in het project. Nu moeten we via de hoofdaannemer meerwerkkeuzes aangeven omtrent spotjes en positionering (althans, dat moeten we omdat we spotjes willen in de badkamers). Het gaat hier om inbouwspotvoorzieningen groot 75 mm.

Ik zou graag wat advies/ideeen inwinnen omtrent positionering van de spotjes.
Wij krijgen een standaard badkamer (badkamer 1) en een extra badkamer in een slaapkamer (badkamer 2). Voor beiden heb ik zelf twee versies toegevoegd die ons interessant lijken, maar benieuwd naar advies positief/negatief over deze keuzes of wellicht ander idee. Let op: in beide badkamers komt er een lichtgevende spiegel dus licht kort op de wasbak via een spotje is niet vitaal. Dat is ook onze beweegreden om wellicht niet te kiezen voor spotjes in 1 lijn, maar in een boog rondom de dubbele wasbak in badkamer 2.
Afhankelijk van de uiteindelijke keuze kunnen we eventueel mechanische ventilatie en/of gedicht plafondlichtpunt verplaatsen, uiteraard wel tegen extra kosten dus alleen indien nodig.

Voor de volledigheid, hierbij ook de link naar de 3d schetsen. Een kleine optische fout omdat je wat lucht in de spiegel ziet weerkaatsen in badkamer 2, maar dat kan genegeerd worden.
Badkamer 1: http://hdviewer.saninet.eu/?Bathroom=2021.01.30-15.18-LXUL53O43J&Language=nl
Badkamer 2 (in slaapkamer): http://hdviewer.saninet.eu/?Bathroom=2021.01.30-14.39-YHFD1YYTTJ&Language=nl

badkamerspotjes 1 - v1.jpg badkamerspotjes 1 - v2.jpg Badkamerspotjes 2 - v2.jpg Badkamerspotjes 2 - v3.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Licht in een spiegel geeft bij nooit voldoende ligt voor bv opmaken of scheren.
  Zorg ook dat verlichting bij een wastafel niet zo ver uit de muur zit als dat de wastafel breed is.
  Anders krijg je schaduwen van je zelf als je voor de wastafel en de spiegel staat.
   

  Brian045

  • #3
  Dank voor je antwoord Peter. Bij mijn ouders heb ik echter de ervaring gehad dat ik altijd enkel het ligt van de apiegelkast nodig had voor scheren (licht boven en onder).

  Maar indien de stelling houdt dat dit onvoldoende zou zijn: zou dus geen enkele van mijn eigen ingetekende versies voldoende zijn? Of begrijp ik dat verkeerd. Hoe ver van de muur (kant van de wasbak) zou jij normaliter dan een spotje plaatsen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu