Badkamer renovatie - gebroken tegel zorgt voor lekkage

Patrick357

  • #1
Ls,

Graag zou ik wat tips ontvangen wat ik het beste kan doen.

Onze badkamer is wat gedateerd en 1 tegel is gebroken waardoor er op korte termijn een oplossing voor het vochtprobleem dient worden gevonden.
We zijn inmiddels gestopt met het gebruiken van de douche en douchen nu bij vrienden en familie (superlief maar niet ideaal)

De onderste rij tegels heeft al dermate veel water opgezogen in de loop der jaren dat ze verkleurd zijn en tot overmaat van ramp is de muur in de slaapkamer nu ook aangetast.

De ruimte is moeilijk ventileerbaar en zodoende heeft er zich in de loop der jaren een hoop vocht kunnen ophopen.

Goed een lang verhaal kort. we zouden graag met een paar jaar verhuizen dus willen een nette oplossing maar liever geen nieuwe badkamer te hoeven plaatsen.
Nu dacht ik zelf aan een gietvloer maar alvorens deze aan te (laten) brengen waar moeten we nog meer aan denken, hoe lang moet de ruimte drogen ik lees hier geen weken maar maanden deze tijd hebben wij gewoon simpelweg niet .

Kan het met stuc opgelost worden alle tegels van de vloer en evt de onderste rij van de wand en dan opnieuw tegelen of een gietvloer laten storten.

Bedankt voor het meedenken ik hoor graag van jullie.

Groeten: Patrick

B6A2BC86-1E1A-4848-AB1A-F7A47C2ED1E4.jpeg
 

Infine

  • #2
Het is even de vraag waar de lekkage vandaan komt, maar de kitnaden zien er ook erg slecht uit.
Ik zou de alle kitnaden + vloertegels verwijderen, de boel laten drogen. Eventueel met een kacheltje.
Vloer opnieuw tegelen met bijpassende tegels en alle kitnaden opnieuw aanbrengen. Voegen controleren of deze nog intakt zijn.
 
  • Like
Waarderingen: Patrick357

ABCDE

  • #3
Patrick357 schreef:
Goed een lang verhaal kort. we zouden graag met een paar jaar verhuizen dus willen een nette oplossing maar liever geen nieuwe badkamer te hoeven plaatsen.
Oooh. U wilt dus een soort verborgen gebrek wat er gelikt uitziet?
 
  • Like
Waarderingen: Sander 1972

Patrick357

  • #4
@ABCDE nee ik zou graag wat advies willen wat ik het beste kan doen. Commentaar leveren is prima maar dan wel onderbouwd.
 

Patrick357

  • #5
@Infine Bedankt voor uw reactie, wordt zeer gewaardeerd. Ik ga er mee aan de slag:P
 

ABCDE

  • #6
Waarom is de ruimte moeilijk ventileerbaar? Is het een inpandige ruimte? Heb je een ventilatiekanaal van die ruimte naar buiten? Heb je dan geen MV box er tussen?

Inpandige badkamers zijn juist ideaal. Geen rottende buitenkozijnen, geen kou. Ideaal! Wel gewoon met afzuiging erbij dan. En dat is dus niet zo'n buisventilator die veel herrie maakt en verder niks doet, maar gewoon een MV box.
 

Sander 1972

  • #7
Tegels er uit en de boel laten drogen is de enige oplossing
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu