Badkamer plafond - Door vocht komt verf los

WGBROB

  • #1
De badkamer plafond is van houten schrootjes en zijn wit geverfd. Door alle vocht, komt de verf los. Wat kan ik gebruiken voor verf om dit op te lossen?
 

Pepjo

  • #2
Wat voor verf zit er nu op.
 

WGBROB

  • #3
Was lang geleden (gamma) verf tegen vocht hadden ze gezegd?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik denk dat het met ventileren te voorkomen is, verf komt niet zomaar los van hout, er is dan een veel te grote ophoping van vocht in het hout.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Inderdaad. Een duidelijk probleem met de ventilatie. U dient in een badkamer niet alleen te ontluchten, maar ook te beluchten door bijvoorbeeld een rooster in de badkamerdeur aan de onderzijde te monteren.

U kunt de vochtigheidsgraad van de schrootjes meten. Is deze boven de 20 % dan is schilderen niet aan te raden. Ik heb dit al eens eerder besproken. Hout bevat van oorsprong vocht en streeft naar evenwicht met de luchtvochtigheid in de badkamer. Het zal net zolang vocht opnemen totdat er een evenwicht ontstaat. Hier is dit evenwicht overschreden en wil het hout het overtollige vocht afstaan.

Door opeenhoping van vocht wordt de verffilm van het oppervlak gedrukt.

U kunt wachten totdat de ventilatie in orde is en de schrootjes minder vocht bevatten, maar de losgeraakte verf dient u eerst te verwijderen alvorens te gaan schilderen.Daarna dient u een verf te gebruiken die een bepaalde mate van waterdampdoorlatendheid heeft, maw: vochtregulerend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu