Badkamer op slaapverdieping

TRitsma

 • #1
Ik ben van plan om een badkamer te plaatsen boven de keuken. Naast de keuken op de begane is de WC geplaatst.

Ik was van mening dat er een standleiding liep vanaf de WC helemaal tot aan het dak. Nu ben ik voorzet wanden weg gaan halen en kom ik er achter dat de 2 leidingen die op zolder uit het dak komen helemaal nergens op aan zijn gesloten. Op de bijgevoegde foto heeft vermoedelijk rechts de ventilatie voor toilet en links de standleiding gelopen. tussen die 2 leidingen, aangegeven met rode cirkel zie ik een afgedopte leiding. Zou dit de standleiding kunnen zijn waar de toilet op aan is gesloten?

Zou ik de leiding die nu is afgedopt een waar vermoedelijk de afvoer van toilet op aan is gesloten kunnen verbinden met de leiding van 125mm die door het dak heen gaat en daar in de toekomst de afvoer van de nieuwe badkamer op aan kunnen sluiten?

Ik heb voor de beeldvorming een schema'tje gemaakt in paint. Leidingen te zien op foto zijn de blauwe en rode van 80 en 125mm.

7AB5399C-E850-4B1B-B851-FFA1D6A5B176.JPG leiding.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Bijde buizen moet je in orde maken neem de moeite daarvoor. Ventilatie van een toilet door het plafond en door naar het dak is een betere oplossing dan een raampje openzetten. En wat je schrijft van die 125 maak je de standleiding en daar kan je het toilet en andere zaken op aansluiten, deze is neem ik aan ergens in de kruipruimte aangesloten op het riool.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Voor de zekerheid controleren of de leiding aangesloten is. Het zou zo maar kunnen dat deze ophoudt onder de beganegrondvloer.
   

  TRitsma

  • #4
  ik zal morgen de kruipruimte even in gaan om te kijken waar of die leiding inderdaad de afvoer is.

  Wgb,

  Ik heb plannen om een ventilatie unit op zolder te zetten die het toilet, badkamer (dmv vocht sensor) en afzuiging van keuken moet gaan voorzien.

  Die standleiding zal ik dan moeten aansluiten op de leiding die nog boven komt en is afgedopt. Zal morgen even kijken of dat inderdaad de riool aansluiting is.

  Bedankt voor de reacties
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Dop eraf en de neus erboven ofiemand de wc beneden door laten trekken dan hoor of ruik je wel of die is aangesloten of niet
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu