Badkamer op houtenvloer

Kollerie

  • #1
Goedendag allen,

Ik ben sinds kort de eigenaar van een appartement op de eerste verdieping in een gesplitst woonhuis. Dit betreft een woonhuis uit 1949 met houtenvloeren. Nu wil ik van de slaapkamer een badkamer maken en ik wil graag een aanpak voorleggen. In de badkamer komen een inloopdouche en een wastafelmeubel. Nu vindt ik het belangrijk dat de douche gelijk is met de vloer, de opstap vanuit de hal niet te hoog wordt en het gewicht van de nieuwe vloer niet te groot, omdat deze ruimte niet bedoeld is voor een badkamer. Ook moet het zeker waterdicht zijn, de begane grond is immers niet van mij.



Ik weet dat dit normaal gesproken met lewisplaten gedaan wordt, maar ik wil graag de volgende aanpak voorleggen. Ik heb beide plattegronden bijgevoegd, oud en nieuw en het is de bedoeling om de oude toilet douche, te veranderen naar de nieuwe plattegrond. Dus Wasmachine droger op de plek van de douche nu en douche en wastafel in het verlengde hiervan. hierbij alle leidingen en afvoeren in een voorzetmuur langs de buitenwand. Voor de douche wil ik dan een Wedi Fundo plano vloer met geïntegreerde afvoer gebruiken en de muren afwerken met Wedi bouwplaat, zodat ik dit met kimband waterdicht kan maken. de afvoer komt dan vanuit de voorzetwand met een T-stuk naar de douche bak en gaat door naar de wastafel. De Wedi plano is 65mm hoog, dus ik wil de rest van de vloer ophogen met 15mm watervast multiplex en dan de 50mm wediplaten erop. Vervolgens de hele vloer inclusief douche betegelen.

Mijns inziens heb ik nu:
- een lichte vloer.
- Inclusief tegels 75mm verschil met de hal, normale inbouwdouche is 140mm hoog inclusief sifon.
- Inloopdouche geheel geïntegreerd, zonder hoge bak.

Ik heb nergens iets kunnen vinden over een dergelijke aanpak en ik vraag mij dan ook af of het allemaal heel ver gezocht is. Ik ben zeer benieuwd naar jullie reacties.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Nee hoor dat is niet ver gezocht.
Het kan prima zo met die wedi platen.
Als je zorg dat alle naden van de platen dicht zijn met kimband en pasta, heb je een mooie waterdichte douche.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu