Badkamer heater ideeen

BeeJee78

  • #1
Goedemorgen,

Wij hebben vorig jaar vloerverwarming aan laten leggen. Heerlijk, maar de bovenverdieping wordt hierdoor minder verwamd. Dat is in de badkamer het meest vervelend, dus daar wil ik wat aan doen.
Nu dacht ik aan een straalkacheltje die je aan de muur bevestigt, wamt die geven snel warmte af op het moment dat je het wil. Alleen degene die ik vind moeten allemaal minimaal 50cm vanaf het plafond bevestigd worden. Dat wordt bij ons veel te laag. Ik kom tot maximaal 25cm.
Is dit een overdreven veiligheidsvoorschrift? Of heeft iemand een goed alternatief voor badkamerverwarming?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Lijkt me geen overdreven voorschrift. Is er niet voor niets... Brand heb je maar zo en als je het dan niet volgens voorschrift hebt gemonteerd zegt de verzekering: we betalen niet. Een straalkachel vind ik ook wel wat achterhaald.

Je zou kunnen kiezen voor een elektrische handdoekradiator / elektrische paneelradiator. Handdoekradiator heeft meteen een functie in de badkamer.

Of een infrarood wandpaneel.

Dat eventueel in combinatie met een tijdschakelaar of een schakelaar die na een bepaalde tijd automatisch uit gaat (zit in principe ook in de meeste tijdschakelaars, count down functie). Dat om overmatig stroomverbruik te vermijden. Of misschien bestaan er complete elementen inclusief zo'n functie. :wink:
 

BeeJee78

  • #3
Ah, bedankt Kees! Ik wist niet eens dat er elektrische handdoekradiators bestonden :)
 

Ghelsendoorn

  • #4
Ik zou voor airco met warmtepomp gaan
Stookt snel en goedkoop warm en kan koelen en ontvocht de badkamer eventueel
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #5
Heb jij de vraagstelling wel gelezen? Het woord "warmtepomp" komt helemaal niet voor!

Ik adviseer om te gaan voor een etageregeling i.p.v. geld uit te geven voor een elektrisch kacheltje. Dan ben je ook van het probleem af, dat je het boven niet meer warm krijgt als beneden de ruimte op temperatuur is.
Even googlen op "etageregeling"......

bericht aangepast - mod
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu