Badkamer gipswanden, houten of metaken rachels?

Sander02

  • #1
Voor de badkamer die ik ga maken moet ik 2 wanden plaatsen. De ene gewoon helemaal los. De andere komt voor een bestaande muur met ruimte ertussen die genoeg is voor een 110mm afvoer en een inbouwtoilet. Eigenlijk is die wand dus ook helemaal los, maar die zou dus nog op een paar plekken via balkjes kunnen leunen tegen de bestaande muur.

Ze worden voorzien van tegelwerk. Waarschijnlijk komt er geen douche cabine maar 2 glazen wanden die aan de wand hangen.

Is houten rachel voor badkamer wanden een betere keuze dan metalen?
De balken lijken me wat steviger, maar misschien vergis ik me. Ook heb ik het idee dat de metalen wandjes wat sneller opgebouwd zijn.

In geval van metalen rachels, zou je dan op de 2 plekken waar de glazen douche deuren aan komen te hangen, een metalen of houten rachel plaatsen?

Wat de keuze ook wordt, de rachels komen in iedergeval om de 30 cm, glaswol ertussen en tussen rachels en groene gipsplaat waterdichte folie.

Tussen frame toilet en gipsplaat dus een multiplex plaat las ik net op het forum.
 

Fiesiekus

  • #2
Dek dat het weinig uitmaakt; men zegt wel dat metalstuds sneller en makkelijker werken. Bovendien heb je dan een groef waarin je de isolatie kunt proppen.
 

Sander02

  • #3
Ok fijn, dan is het misschien eens goed met metaal te proberen. Tot nu toe alles met hout gedaan.

Weet je ook wat de minimale ruimte moet zijn tussen bestaande muur en achterkant rachels nieuwe wand zodat toilet frame en standleiding 110mm er tussen passen? cm of 20?
 

Fiesiekus

  • #4
20 cm lijkt me ruim zat. Als je op de sites van de frame-leveranciers kijkt, vind je vaak wel installatietekeningen met afmetingen.
 

Sander02

  • #5
Ja, ik had inderdaad net eentje gezien die van 14,5 tot 20 uitgeschoven kan worden. Dus dan kan ik de ruimte wat kleiner maken. 14,5 cm maximaal hoop ik dan. Het frame zit toch nog een stuk tussen de rachels, dus die paar cm kan dan ook nog van die 14,5 af. Zit namelijk een beetje om ruimte verlegen voor het plaatsen van de douche.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu