Badkamer casco opgeleverd oeps

Tonven

  • #1
Wij hebben een nieuwbouwwoning gekocht en in een dolle bui hebben we de badkamer en toiletten casco laten opleveren.

Steeds meer kom ik erachter dat er heel wat bij komt kijken. Bijvoorbeeld zelf een afdekvloer storten nog nooit gedaan. Ik hoor wat over kimband vloerverwarming.
Enfin noem maar op...

Op deze website staat ook heel veel informatie. Maar wie kan in en paar woorden uitleggen welke stappen ik moet ondernemen en hoe ik de afwerkvloer ga leggen. :oops:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Misschien is het handig de info die voor u van toepassing is te knippen en te plakken in een tekstverwerker en dan op uw gemak eens door te lezen, er staat over alles wat u vraagt wel iets op dit forum.

Hebt u daarna nog vragen dan kunt u die altijd stellen op het forum, dan wel graag met wat meer gerichte informatie over de klus waar u mee bezig bent, er zijn nl. verschillende rubrieken, het is handig de vraag te stellen in de toepasselijke rubriek.
 

Henk-Jan

  • #3
Het verbaast me dat je zelf een dekvloer moet leggen.
Ook mijn huis wordt casco opgeleverd, maar de tegelzetter kan er gelijk in.

Geen enkele tegel van de bouwer waaruit ik kon kiezen, sprak me aan.
Gelukkig kun je dan kiezen voor casco.
 

Tonven

  • #4
Voordeel van casco zonder afdekvloer zo stelt de bouwer is dat je dan ook het leidingwerk naar eigen behoefte kan indelen en eventuele vloerverwarming kan aanbrengen.
 

BeeTeeWee

  • #5
Precies. Leg dus eerst je installatiewerk op de ruwe vloer.

Waterleiding koud, waterleiding warm, afvoer bad, afvoer wastafel, evt. toilet?, afvoer douche etc etc. Eventueel een krimpnet erop en vloerverwarmingsslang. Als je elektrische vloerverwarming overweegt, leg dan ook alvast pvc pijpen voor de verwarmingskabel en ook voor de thermostaat in de vloer en dan in de wand omhoog. Randstroken gebruiken om uitzetting en krimp bij temperatuurschommelingen te kunnen opvangen.

Dan de vloer zelf storten. Ik neem aan dat de ondergrond al beton is (nieuwbouw...) dus dan kun je een zandcement dekvloer storten. In ieder geval in de douchehoek klieder je kimpasta in de aansluitingen muur/muur en muur/vloer. Daarin druk je kimband en dat smeer je daarna weer in met nog zo'n laagje kimpasta. Gaat het van hieraf lukken zo? :lol:
 

Tonven

  • #6
Hartelijk bedankt voor het duidelijke antwoord. Ik kan hier zeker iets mee maar heb toch wel wat vervolgvraagjes.

Volgorde
Allereerst even over de volgorde van de klussen: Ik begrijp dus: eerst installatiewerk plaatsen en de afdekvloer erover storten dan de wanden betegelen dan de vloer betegelen en dan het sanitair plaatsen!

Vloerverwarming in de badkamer.
Ik ben er nog niet helemaal uit of ik in de badkamer electrische vloerverwarming zal nemen of traditionele via een waterslang. Wat zou uw advies zijn? Kan de waterslang gewoon worden aangesloten op het aansluitpunt voor de radiator en is een krimpnet noodzakelijk?

Storten afdekvloer in een nieuwbouwbadkamer
Hoe hoog moet deze afdekvloer minimaal zijn (ik wil bij de douche een afvoerdrain proberen te plaatsen)? Welke verhouding van zand cement kan ik aanhouden?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Zoals Jan hierboven al noemde, is dit niet de bedoeling. Alleen op de vraag over volgorde kan hier nog doorgegaan worden.

Plaats de vraag over vloerverwarming in de rubriek verwarming.

Plaats de vraag over de vloer in de rubriek vloeren, of als aparte vraag in deze badkamer-rubriek.

En in de betreffende rubrieken vind je dan ook over de betreffende onderwerpen veel reeds gestelde vragen en antwoorden!

Wanneer je door blijft gaan met in één topic allerlei vragen op verschillende gebieden door elkaar te stellen, gaat dit topic op slot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu