Bad lekt waarschijnlijk

Mx7733

  • #1
Beste,

Helaas stond vanochtend mn onderbuurman voor de deur met de mededeling dat er water uit zijn plafond kwam. Dit was nadat ik gedouched had. Na wachten tot het uitgedruppeld was, de hoeveelheid viel mee, heb ik geprobeerd het lekt te vinden.

Ik verwacht dat het niet aan de afvoerleidingen ligt, ik heb hier veel water door heen gegooid en verwachte bij een lek redelijk gelijk druppels. Na wachten heb ik water direct in de afvoer laten lopen en gewacht. Wederom geen druppels. Pas toen ik de "douche" via het bad liet lopen kwamen er, pas na enige tijd, druppels. Daarom denk ik dat het aan de aansluiting tussen sifon en bad ligt.

Ik heb daarom deze los gemaakt en wil het rubber gaan vervangen. Naast het duidelijke schoonmaken (zie foto's) vraag ik me af of dit gekit dient te worden?

Kunnen jullie mij adviseren?

Met vriendelijke groet,

Marnix

20220926_130812.jpg 20220926_130903.jpg 20220926_130911.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Dit krijg je van bovenaf bijna niet meer waterdicht aangesloten.

Maak een serviceluik onder het bad zodat je erbij kunt.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Omdat je de rubberen ring er niet goed meer tussen krijgt. Je kunt ook niet controleren of die goed op zijn plek blijft liggen.
 
  • Like
Waarderingen: Mx7733

Mx7733

  • #5
Oke, Dan moet ik een serviceluik maken. Blijft de vraag of er kit moet komen tussen het "zeefje" en het bad? Anders werkt straks het rubber, maar loopt het er nog naast..
 

Klussss

  • #6
Je zou kunnen kijken naar een Emaille reparatieset.
Ik ga er van uit dat het bad een plaatstalen geëmailleerde is.

Je moet zeker waar de het rubber, aan de onderkant van het bad goed schoon maken probeer zo goed als het kan het roest te verwijderen. Je kunt misschien (heb er geen ervaring mee) met de reparatieset wat van dat spul aanmaken met de vinger aan de onderkant een laagje erop smeren ook binnen in het bad waar roest zit.

Laten drogen en met nieuwe rubber met schroef weer in elkaar zetten.
Waar het omgaat is dat er geen nieuw roest kan ontstaan.
Je zult wel begrijpen dat je met dit werk uiterst voorzichtig moet zijn dat je niet teveel aan de sifon zit.
Zal wel niet direct los komen te zitten maar bij teveel beweging kan de wartel aan de sifon iets los komen te zitten en je hebt dan daar lekkage.
Met een beetje geluk en wat schuurlinnen kun je de sifon dan iets naar beneden drukken zodat je met de vinger ertussen de kunt komen.

Zie net dat er weer gereageerd is, dat rubber krijg je er gewoon goed tussen en blijft ook wel op de plaats zitten.
Bericht aangepast - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Mx7733

Mx7733

  • #7
Oke. Ik ga aan de slag. Thanks!
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #8
Je moest eens weten hoeveel lekkages er ontstaan door mensen die de plug van hun bad of douchebak op de wijze los halen en weer vast draaien.

Bovendien als het emaille is dat is gaan roesten dan kun je repareren wat je wilt maar dit roest toch verder. Enige juiste oplossing is dan vervangen van het bad.

Al de rest met reparatiesetjes en op de gok rubbers terugplaatsen is lapwerk.
 
  • Like
Waarderingen: Dimkal

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #9
Zo te zien is de rand van de afvoer ver weggepoetst.
Dat krijg je niet meer dicht met een rubber of kit.
Dat zal een nieuw bad worden frees ik, of het bad niet meer gebruiken.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Sander 1972

  • #10
Zou zoals eerder gezegd een inspectie luik maken en de onderkant ook even goed bekijken en proberen de roest kaaien te verwijderen. Maar als er al stukken af zijn kun je, je afdichting wel vergeten.
 

Mx7733

  • #11
Er waren inderdaad stukken verroest. Deze heb ik roestvrij gemaakt en een nieuwe beschermlaag aangebracht. Daarna heb ik de rand waar het rubber tegen aan zit met een slijptop recht gemaakt. Het rubber zit met een kit laag. Deze is lekt iig niet meer :P
Helaas zat het lek midden in mn gang onder de vloer, dus deze mocht eruit, snik. Een koppelstuk was door druk gebarsten en daar stroomde het water uit. Ik heb de druk op de afvoerleiding weggenomen en een nieu stuk geplaatst. So far so good.
 

Sander 1972

  • #12
Het beste is om dat bad er uit te halen....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu