Bad isoleren ideeën

Peet272727

  • #1
Het is op dit forum al enkele malen beschreven maar nogmaals dit topic. Samenvattend en met de optie die ik zelf heb onderzocht. Ik wil mijn bad isoleren.
Mijn bad wordt niet in een ytong bak geplaatst maar is vrijstaand en bestaat uit een bad met een eigen ombouw (Hoesch Happy D)
Hiervoor heb ik de volgende mogelijkheden onderzocht.

1.
Tonzon heeft isolatiekussens, op yout tube staat een filmpje dat dit echt werkt. Na 40 minuten is het badwater nog 10 graden warmer dan een ongeisoleerd bad. Helaas zijn de isolatiekussens in mijn situatie minder geschikt. Omdat het lastig is de kussens tussen badkuip en badwand te plaatsen, zodanig dat ze goed afsluiten en blijven zitten. De tussenruimte tussen bad en ombouw is ca 7-8 cm dus lastig te monteren.

2.
volstoppen met glaswol
dit werkt niet als de glaswol vochtig wordt, de isolerende werking verdwijnt dan en een badkamer is nu eenmaal een vochtige ruimte

3.
pur schuim, wordt door mijn leverancier afgeraden omdat onbekend is of dit het kunststof gaat aantasten.

4.
een aantal maal omwikkelen met bubbelfolie
dit lijkt mij in deze situatie nog het beste. maar ik hoop niet dat het gaat kraken of zo als je in het bad stapt.

Heeft iemand anders nog ideeën?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zolang er geen lekkage is zal het niet vochtig worden onder het bad, u kunt glaswol of steenwol gebruiken, steenwol werkt wat prettiger omdat dit vrijwel niet jeukt in tegenstelling tot glaswol.
 

Peet272727

  • #3
Wat heeft dan een hogere isolatiewaarde glas/steenwol of bubbeltjes folie? ervan uitgaande dat de beschikbare ruimte volledig gevuld wordt.
 

Peet272727

  • #4
En wat heeft een hogere isolatiewaarde, noppenfolie met of zonder aluminium laagje?

Wat is het doel van de alumimium, reflectie?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Steen en glaswol doen niets voor elkaar onder wat isolerend vermogen betreft, steenwol isoleert beter tegen geluid.
Bubbeltjesfolie isoleert niet zo gek veel.

Isolatie is gebaseerd op stilstaande lucht, dat kan in gesloten ruimtes prima zonder folie of papier op de glas/steenwol.
Aluminiumfolie houdt de folie dampdicht en reflecteert, reflectie werkt alleen als reflectielagen niet tegen elkaar aan komen.
In uw geval heeft glas/steenwol met aluminiumfolie geen zin want de wol moet tussen bad en wand gedrukt worden en dan komen de reflectielagen tegen elkaar te liggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu