Babyfoon sensor eraf knippen

Rietje

  • #1
Ik heb een philips avant babyfoon met sensor voor de temperatuur, maar omdat mijn display niet meer werkt van de babyfoon kan ik dit niet meer uitzetten, en blijft hij piepen als het onder de 14 graden is.
Nu heb ik al geprobeerd met isolatie rond de sensor maar dit werkt ook maar even.
Zou ik er de sensor af kunnen knippen?
Of wie weet er een oplossing dat de piepjes ophouden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Niet (alleen) afknippen, maar de draden met elkaar verbinden, dan simuleer je een hoge temperatuur (ervan uitgaande dat er een NTC sensor is gebruikt).

Het kan echter zijn dat de schakeling een controle doet of de NTC wel goed werkt. In dat geval zou je de draden niet moeten kortsluiten, maar vervangen door een weerstandje.

Om te bepalen welke waarde die weerstand moet hebben zou je de sensor zo kunnen afknippen dat er nog een redelijk stuk draad aan zit. Aan die twee draden verbind je een universeelmeter op kOhm bereik. Verwarm de sensor (in een bakje water) tot ie bijv. 25 graden temperatuur heeft en meet de weerstand.

Neem dan een weerstand (evt. te kopen bij een elektronicawinkel) van ongeveer diezelfde waarde en zet die in de draden vanaf het apparaat, dus in plaats van de sensor. DE weesrtand heeft niets aan vermogen te verwerken, een 1/4 W weerstandje is prima. Dan moet het goed werken.

Maar waarschijnlijk werkt het dus ook al als je de draden met elkaar verbindt. Kwaad kan het niet: het is allemaal hele lage spanning.
 

Rietje

  • #3
Kees bedankt voor je bericht, je hebt er veel verstand van zo te lezen.
Ik laat het mijn zoon lezen, en hoop dat hij het snapt.
Bedankt in ieder geval!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu