Baby box bijna klaar

Vegasbaby

  • #1
Hallo allemaal,
ik ben bezig met een baby box voor onze baby aan het maken die word in maart verwacht. nu ben ik bijna klaar alleen moet ik de bodem plank nog bevestigen.


zoals je ziet is de box van oude pallets gemaakt en de spijlen van bezemstelen.

het probleem nu is dat ik de plank mooi op maat gezagen heb. alleen de hoeken/palen van de box op elke hoek is hol. dat zijn gewoon 4 planken die ik met spijkers tegen elkaar heb geslagen.

wat is de beste manier om de plank vast te maken aan de hoeken? met bison hout lijm? of schroeven of spijkers? spijkers of schroeven lijkt me niet zo sterk omdat de palen hol zijn.
lijm vind me vriendin niet veilig genoeg maar ik denk dat dat wel stevig genoeg is.

graag jullie mening?
 

EvdL

  • #2
Ik zou op marktplaats naar een 2e hands box kijken en die eventueel aanpassen als je een andere maat wil hebben. Pallets en bezemstelen zijn nou niet echt de juiste veilige materialen voor een box
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Boven- en onderin de holle poten een houten blok zetten, dan heb je genoeg vlees om de bovenste planken op te schroeven.

Ik geloof dat pallets vaak geimpregneerd zijn. Dat hout zou ik niet willen gebruiken voor kinderen. Een bezemsteel lijkt me niets mis mee :roll:
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Eerst een klosje is de holle staander lijmen of schroeven, daarop kan dan de deklat bevestigd worden. Meestal wordt er beuken gebruikt voor dit soort toepassingen.
Rond in elk geval alle scherpe hoeken af en let op splinters, voor een baby zijn deze gevaarlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu