Welke multiplex voor het maken van boxen

Mmmsaris

 • #1
Hallo. Ik heb een tv meubel met een eikenhouten blad, bewerkt met monocoat olie grey. Nu wil ik daar opbergboxen bij maken. Om 3 opbergboxen met massief eikenhouten meubelplaat (18mm) te maken Is erg duur.
is er een multiplex die je goed kan bewerken met grey wash, zodat het qua uiterlijk bij het bewerkte eiken past.
Ik heb Fins vuren underlayment geprobeerd maar dat ziet er niet goed uit.

ik hoop dat iemand een tip heeft
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Berken multiplex in de kwaliteit B/BB. Verkrijgbaar bij de betere houthandel. Maar het zal nog steeds een zoektocht worden naar de combinatie van de juiste kleur beits en wax.

  Als het iets meer mag kosten: Er is ook MDF met echt eiken schil of snijfineer verkrijgbaar...
   

  Mmmsaris

  • #3
  Bedankt voor de info.
   

  Gerbert//

  • #4
  je zou ook timmerpanelen kunnen gebruiken en dan in een eiken kleur beitsen/verven...
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Er is ook multiplex met een eiken toplaag. Eventuele kopse kanten kunnen met een fineer afgewerkt worden.

  Als het kwa uiterlijk erbij moet passen, is de houtnerf belangrijk. Dan ziet berk er heel anders uit dan eik. Als alleen de kleur hoeft te matchen, zijn er meer mogelijkheden.
   

  132184

  • #6
  Heb al gewerkt met MDF met eik toplaag erop, werkt heel makkelijk , maar ik moet toegeven dat dta hout eigenlijk ook best duur was, denk een 90 euro voor een plaat van 244*122.Nog steeds beterkoop dan vol eik.
  Kon er ook randtape bij kopen in vol eik en na aanbrengen zie je zelfs de naad niet, dus dat spul lijkt na afwerken bijna op echt vol eik.

  Omdat het MDF is werkt het supermakkelijk maar het heeft natuurlijk geen draagkracht, Heb een kast gemaakt van 35 *35*120 en eentje van 35*35*80.

  Met ander hout proebren toch dat op eik te laten lijken, verkopers zullen waarschijnlijk zeggen dat het kan, ik moet het eerste stuk nog zien.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu