AWB verwarming + kamer thermostaat REV200

Richard74

  • #1
Hallo,

Ik heb zins kort een AWB HR ketel (thermoelegance 4). Deze is geleverd en geinstalleerd met een buitenvoeler. Maar ik heb nu toch een kamer thermostaat gekocht, een siemens REV200. Dit is een normale aan uit thermostaat. Nu heb ik de thermostaat aangesloten alleen reageerd de ketel totaal niet op de thermostaat. Ik heb hem goed aangesloten, heb dit nog een keer dubbel gecheckt. Maar de ketel gaat niet branden op het moment dat de kamer thermostaat inschakeld.

Heeft iemand een iedee waar aan dit zou kunnen liggen.

Al vast bedankt,

Richard
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Aansluitingen in het toestel controleren, hier zal iets verkeerd zitten zo.
 

Viru

  • #3
Op de kroonsteen in de ketel, blauwe draad(brug) verwijderen en aansluiten
op oranje en geel.

succes
 

Xr8

  • #4
Ken deze ketel niet. Bij de AWB thermomaster 3 in combinatie met een buitenvoeler zorgt de thermostaat alleen voor een verschil in dag en nacht stand. Het enige wat er gebeurt is dat de aanvoer temperatuur een ingesteld aantal graden naar beneden gaat.

De thermostaat geeft in dit geval geen stookcommando aan de ketel. Dit wordt bepaald door de buitenvoeler en de ingestelde stooklijn. Alleen de gewenste watertemperatuur word aangepast. Dit verklaart tevens dat het niet een van de zuinigste manieren van regelen is.

Succes.
 

Viru

  • #5
Javascript:emoticon(':oops:') :oops: sorry verkeerde ketel.
heb je al een doorverbinding op de kroonsteen geprobeerd?
slaat de ketel dan aan, ligt het aan de thermostaat.
 

Richard74

  • #6
Dank je wel voor de reacties, ik heb de aansluiting nog maals gechecked en de aansluting is confirm het boekje. Ik heb trouwens wel de buitenvoeler er afgehaald. (dien ik deze nog weer door te verbinden ?) :?: . Bij een doorverbininding op de kroonsteen gaat de ketel ook niet brande, dit had ik al geprobeerd.

richard
 

Xr8

  • #7
Zo te lezen doe je niets fout. De buitenvoeler hoef je niet door te verbinden. Heb de handleiding net even doorgelezen en je hoeft volgens mij niets aan te passen. Als je de buitenvoeler aansluit dan ziet de ketel dit en gaat hier rekening mee houden.

Als je een doorverbinding hebt in de juiste klemmen dan zou de ketel het moeten doen. Zoniet dan zou ik de installateur van het toestel eens benaderen. Als je het toestel nog maar net hebt dan zit deze neem ik aan nog in de garantie.

Overigens kun je op dit soort toestellen vaak beter een bijpassende thermostaat aansluiten dan een aan/uit.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu