AWB ThermoMaster 2HR maakt geluid van een zoemer

Dorien120

 • #1
Onze ketel maakt een aantal keer per dag het geluid van een soort hese deurbel. Niet zo'n dingdong, maar echt zo'n prrrrrr geluid, ook wel vergelijkbaar met een digitale wekker.

Heeft iemand hier ervaring mee? Wij zouden dit graag willen oplossen.

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #2
  Vermoedelijk moet hij eens een onderhouds beurt krijgen en afgesteld worden op Co2
   

  Ketelchrisje

  Specialist Verwarming
  • #3
  Het zou ook een zwaar lopend binnenwerk en daarmee een overlijdend motortje kunnen zijn, al zal je dan ook meer klachten moeten hebben mbt het doorwarmen van de cv en slecht ww.

  of de ventilator die "aanloopt" kan ook vreemde geluiden geven.

  heea eens goed [laten] bekijken is niet onverstandig.
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #4
  Ik verdenk het omlopen van de driewegklep, de motor zit niet strak op de koppeling dit geeft bij omschakelen een soms buzzer geluid.
  Bij mij was de oplossing simpel, een stukje gastape om de koppeling wikkelen en dan de motor er weer op. de ruimte tussen motor huis en koppeling is dan weg en dus trilt deze niet meer.
  Je schijnt er zelfs een officieel rubber voor te kunnen krijgen.

  Trek de stekker eens uit het toestel en plug hem opnieuw in, de klep loopt dan een aantal keren om, hoor je het buzzer geluid dat is het iig de driewegklep cq klepmotor die het veroorzaakt.

  Je kan dan nog even met de hand de witte hendel bedienen, gaat dit erg zwaar dan zit de klep vast en dien je het binnenwerk te vervangen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu