AWB Thermomaster 23.29 WT storingscode 1

Michiel.Stas

  • #1
Ik heb een AWB Thermomaster 23.29 WT van 1997. Ik krijg de laatste tijd weer regelmatig storingscode 1 te zien, knipperend. Als code staat hierbij beschreven: waterdrukschakelaar geopend bij taptoestel tevens 0-stand 3 wegklep niet gemaakt.

De druk in de ketel loopt ook iets terug en staat nu op 1,5. Meestal nadat mijn vriendin in bad is geweest komt deze foutmelding. Ik vul dan de cv ketel bij totdat de druk weer rond de 2,5 bar is en dan hebben we weer een aantal weken geen foutmelding.

Wie weet wat er aan de hand is en hoe wij dit probleem structureel kunnen oplossen?

Alvast bedankt voor de reacties.
 

Chathanky

  • #2
Het kan een afwijking zijn in de drukmeter, mechanische manometers gaan vaak teveel aanwijzen als ze ouder worden.
Die 1,5 bar kan dan best wel werkelijk onder de 1 bar zijn.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Hoi Michiel,

Waarschijnlijk is de droogkookbeveiliging de oorzaak van het probleem,
Deze worden nogal heet en er ontstaat dan een verkalking in de aansluiting waardoor de druk niet meer goed gemeten wordt.

De droogkookbeveiliging zit aan de rechterkant in de ketel op de prescor
daar zitten twee draaden opaangesloten (achter de auto ontluchter op die dikke buis). Als het probleem zich voordoet verbind dan de twee draden even tegen elkaar, als het toestel direct stopt met de storingskode weet je dat dat het probleem is.

Als je een handige DHZ bent, tap je de installatie af en maakt de twee draden los draaid de droogkook uit de prescor en aan de onderkant zit een gat, dat dient volledig schoon te zijn. zo niet dan kan je het met een klein schroevendraaiertje schoonmaken. Ook het gat in de prescor diend open te zijn anders reinigen? (doorprikken met een schroevendraaiertje)

Anders de droogkookbeveiliging vernieuwen, voor het vullen de stekker in de WCD doen en goed opletten wanneer de code aangeeft dat de druk goed is als dat bij ca.0,8 bar gebeurd dan is de meter en de droogkookbeveiliging weer in orde en heb je het probleem opgelost.
Als de code bij een hogere druk pas omschakeld dan de drukmeter en de droogkookbeveiliging vervangen.

Het is een heel verhaal maar in de praktijk wel snel op te lossen.

Succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu