AWB Ketel zit in in een lus, enkel de boiler wordt verwarmd.

Heinflhs

  • #1
Hoi, Vanmiddag werd er in de straat aan het elektriciteitsnet gewerkt. Toen ik thuis kwam en de c.v. aan wilde zetten werd het niet warm. Na controle merkte ik dat de boiler wel wordt verwarmd maar dat het grijze kunststof kastje dat ofwel links of rechts aanwijst (witte plastic regelgever) en daarmee epaalt of het warme water naar de boiler gaat of de c.v. installatie in staat continue op rechts.


Iemand een idee wat het euvel kan zijn en hoe ik dit verhelpen kan?

Alvast dank,


Hein
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Dat ding heet de driewegklep, grote kans dat ie stuk is. Ik neem aan dat de thermostaat in de kamer wel weer omhoog gezet is?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wat is het type? Wat gebeurt er precies?
Schot voor de boeg:
Als aan een display of lampjes te zien is dat de ketel voor tapwater blijft werken, blijft misschien een kraan lopen of er is iets met de besturing defect bijvoorbeeld een sensor.
Als aan een display of lampjes te zien is dat de ketel voor CV werkt, maar in werkelijkheid stookt de ketel alleen tapwater, dan is waarschijnlijk de driewegklep defect. Die meestal bestaat uit twee delen, een motor en een klep.
 

Heinflhs

  • #4
De driewegklep, dat woord zocht ik, bedankt.

Heb het systeem ontlucht en water bij gevuld. Nu lijkt het weer te werken. De driewegklep functioneert, maar de cv ketel reageert traag. Zal e.e.a. bekijken en als er nog andere zaken zijn zal ik ze melden.

Alvast dank voor het meedenken.


grtzzzzzzzzz................
 

Marcn88

  • #5
Motor van de 3wegklep erafnemen en dan het binnenwerkje een keer indrukken deze moet dan meteen en soepel weer naar buiten komen doet deze dat niet dan is uw binnenwerk defect en dient vervangen te worden
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu