AWB 23.29WT (ww 40 graden, cv normaal +60)

Dennisr

  • #1
Beste forumgebruikers,

Ik heb sinds kort een probleem met mijn AWB 23.29 WT uit 1998. Na in mei 2007 een probleem te hebben gehad met de pomp en platenwisselaar (allebei vervangen) heb ik nu weer een probleem.

Bij ww-vraag loopt de temperatuur niet verder op dan 30/40 graden. Bij cv-vraag is niks aan de hand en loopt de temperatuur (op de thermo/manometer) gewoon op tot over de 60 graden. Verder is op het display geen foutmelding te zien. In mei zijn ook het thermokoppel en de maximaalthermostaat vervangen.

Ik hoop dat iemand mij de goede richting op kan helpen.

Groeten
Dennis
 

Klorissa

  • #2
In dit geval zou je eigenlijk de branderdruk moeten controleren,maar het zou natuurlijk net zo goed de driewegklep kunnen zijn.De ww kraan open draaien en onder de ketel voelen of de cv leiding heet wordt.Zo ja dan is het dus de driewegklep die doorlaat,Laten vervangen is de enige optie.
 

Dennisr

  • #3
Klorissa,

Bedankt! De branderdruk is in mei ook goed afgesteld. Stond altijd op 15,5mbar (maximaal vermogen 23KW). Aangezien het cirquit zeer klein is, is dit naar beneden bijgesteld. Na het afstellen was ww gewoon goed. Nu wordt het water alleen niet echt warm meer.

Ik heb net de kraan aangehad en kon niet goed voelen of er iets warm werd. Je bedoelt toch de leiding die van de driewegklep naar de radiatoren loopt?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Op hoeveel KW zou het toestel nu ongeveer afgesteld zijn?
Het koude water komt nu wat kouder de woning binnen dus misschien heeft de ketel nu moeite om het water op temperatuur te krijgen.
 

Klorissa

  • #5
Normaliter wordt de branderdruk niet ingeregeld maar het cv vermogen is wel in regelbaar en dat staat apart van het ww water dat door de fabriek is afgesteld op 60 graden.Als je de cv leiding vasthoud en de zet de kraan oen en en de driewegklep is niet in orde dan voel je de leiding heet worden en dat voel je dan ook echt.Wat natuurlijk niet vergeten mag worden is het tapvermogen in liters/sec als dat meer bedraagt dan 6l/sec heb je ook een probleem.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #6
Klorissa schreef:
in liters/sec als dat meer bedraagt dan 6l/sec heb je ook een probleem.

Doe maar 6 ltr/min :wink:
 

Klorissa

  • #7
Zo zie je maar het kan zelfs de beste overkomen, goed opgemerkt chapeau
 

Dennisr

  • #8
Bedankt allemaal tot zover!

Ik heb net de kraan weer een tijd aangehad zonder cv. De cv leiding wordt niet warm, alleen als ik de kraan uitzet. Volgens mij is dat zodat het toestel zijn warmte kwijt kan.

Ik ga er niet vanauit dat de branderdruk oid te laag is. Ik heb dit probleem nl nog niet zolang en hiervoor stond de branderdruk ook al laag.

Het water dat van de driewegklep naar de platenwisselaar loopt is heet, het water dat van de platenwisselaar in ww leiding loopt is lauw. Zal dan toch de platenwisselaar weer stuk zijn? Deze is nieuw uit mei 2007.

Fijne Kerst alvast!
 

Dennisr

  • #9
Allen,

CV is weer gemaakt. Bij het vervangen de vorige keer van de pomp en platenwisselaar is branderdruk op het gasblok naar beneden bijgesteld. Nu is dit weer maximaal vermogen en is het cv vermogen goed afgesteld op de printplaat.

Verder liep er teveel water door de cv (+7liter p/m). Dit is naar bedenen bijgesteld tot 5,5ltr.

ww werkt weer goed en ook de cv.

Groeten
Dennis
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #10
Mooi dat het opgelost is en bedankt voor de terugmelding. :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu