AWB 23.29WT waakvlam valt uit

KasperJ

  • #1
Goedemiddag,
Ondankt normaal periodiek onderhoud valt de waakvlam van bovengenoemde ketel regelmatig uit (een keer per dag zo'n beetje). het is een combi ketel. Het heeft lang geduurd maar nu geloof ik dat het alleen voorkomt bij CV gebruik. De ketelwater temperatuur is volgens de meter maximaal 60-65 graden als ie lang genoeg staat de branden (anders haalt ie dat bij lange na niet) en de druk 1.8bar. Bij tapwater is dit zo''n 85 graden.
De ketel is van het bouwjaar 96. Omdat het zo nu en dan gebeurd is het lastig om iets te testen. Heeft er iemand een idee?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Ventilator draaid mogelijk niet altijd op laag toerental, als deze niet draaid zal de waakvlam na verloop van tijd doven.

Als het lagerwerk slecht wordt van de ventilator kan het voorkomen dat laag toeren dan wel electrisch wordt ingeschakeld maar dat de fan zelf dan toch stil blijft staan.

Vr Gr en succes ermee
 

Kasperjan

  • #3
Beste Cvolieboy,
Hoort de ventilator altijd te draaien (op laag toerental) als alleen de waakvlam brand? Ik zal het electische schema er op na zien of ik dit kan testen.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
De ventilator hoort te draaien op laagstand als de ketel niet in bedrijf is, dat kan constant zijn, of om de 45 sec en puls van 2 a5 sec zodat die even draaid en dan weer stopt.

Dat ligt aan de instelling van de microschakelaars in de electrakast.

Vr Gr
 

W en d

  • #5
Bedrading thermokoppel circuit en maximaal thermostaat controleren,evt de contacten van de max. therm. schoonmaken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu