Atag vaatwasser bleef continu doorgaan met afpompen

PietS

  • #1
Mijn vaatwasser ATAG 220 I 5U (inbouw) heeft het volgende defect:
Bij het laatste gebruik is het programma gestopt op het afpompen. Bleef continu doorgaan met afpompen en ging niet verder met het programma.

Uitzetten en herstarten helpt niet. Blijft doorgaan met pompen.

Heb er een emmer water ingegooid en deze werd direct weggepompt.

Het lijkt erop dat de timer blijft hangen. Ik weet echter niet of hier een mechanische of electronische timer inzit. Kan natuurlijk ook zijn dat hij niet meer detecteert dat het water al weggepompt is. Gezien de leeftijd (ong. 10 jaar) kan ik nergens gegevens (service documentatie) vinden.

Iemand enig idee of en hoe dit is op te lossen?

Piet
 

PietS

  • #3
Bedankt,

Heb de vaatwasser bekeken en inderdaad wat water op de bodemplaat. Ik kon verder geen lekkage ontdekken, dus heb ik de bodemplaat drooggemaakt en de sodabehandeling gegeven; ga nu uitproberen of hij het verder blijft doen.
Bedankt voor het advies: geweldig zo'n forum!

Piet
 

PietS

  • #4
Na 1 week weer storing. Weer lekkage; heb de zwarte slang van het labyrint naar onderzijde gedemonteerd en schoongemaakt. Toen ik ging proefdraaien ontdekte ik de lekkage. Deze zit aan de rechterzijde. De aansluiting van buiten naar binnen naar de bovenste draaiarm lekte. Het bleek dat de grote plastic moer waar de boel mee dichtgetrokken moest worden helemaal vergaan is. Heb geprobeerd het met siliconekit tijdelijk op te lossen en ga nu op zoek naar de betreffende moer. Hoop dat deze los te verkijgen is.

Piet
 

Janavg

  • #5
Deze moer is los te bestellen. Als het bij ATAG niet lukt dan kan het bij Bosch en/of Siemens. Deze machine is namelijk gebouwd door BSHG


groeten jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu