Atag vaatwasser blijft afpompen als programma start

Patrick1957

  • #1


Bij start programma bljft machine afpompen. Vlotterhuis lijkt mij schoon. Lekbak staat wel water in. Iemand idee wat oorzaak is
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als er water in de lekbak staat is het logisch dat de machine niets anders doet dan afpompen.

Want dan heeft dat water de vlotter in die lekbak geactiveerd. En die voorkomt door dat afpompen (en het daarbij behornede afsluiten van de watertoevoer) dat je keuken onder water komt te staan door een eventuele lekkage.

Eerste is dus het water verwijderen. Bijv. met een spons of door de machine machine schuin te houden. Let er bij dat laatste op dat er geen water over kwetsbare onderdelen of besturingen loopt. En vanzelfsprekend vooraf de stekker uit het stopcontact trekken.

Als de lekbak droog is (er zit meestal een kuil in die ook droog moet zijn) dan kun je kijken of ie het daarna weer doet en dan in de gaten houden of er ergens water overloopt of lekt. Pas dan kan bekeken worden wat de oorzaak van het probleem zou kunnen zijn.
 

Patrick1957

  • #3
Bedankt Kees,
Het is soms zo simpel. Lekbak droog gemaakt. Staat weer te draaien. Ik laat machine paar keer buiten keukenblok draaien. Kan ik zien waar het lekt.
Nogmaals bedankt.

Patrick.
 

Patrick1957

  • #4
Kees,

Als je op foto kijkt, zie je een rode blubber in in reservoir zitten. Lijkt wel vet of zo. Heb je een goede tip om dit te verwijderen?

Patrick.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat kun je beter niet doen, dat hoort namelijk zo.

Dat is de ontharder, ook wel ionenpot genoemd.
De massa die daarin (ionenhars) zorgt ervoor dat kalk uit het water wordt verwijderd.

Lekker laten zitten dus!

NB. als in deze inonenpot (of het zoutreservoir) zeeppoeder (of vaatwasserpoeder) komt, kun je dat ding weggooien. Dan werkt de vaatwasser niet meer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu