ATAG inductiekookplaat HI571, slechts 2 posities bruikbaar

Wbdb

 • #1
Als aan één kant (links of rechts) één positie wordt gebruikt en de tweede positie aan dezelfde kant wordt ingeschakeld, gaan beide posities om de beurt aan en uit. De schakelfrequentie is ongeveer één keer per seconde. Aan de andere zijde gebeurt precies hetzelfde. Effectief kunnen van de vier platen dus maar twee worden gebruikt.
Is dit een bekend probleem? Waardoor wordt het veroorzaakt? Voor zover ik weet worden linker- en rechterkant gescheiden aangestuurd met twee power modules.
Er verschijnt geen foutcode in het display.
Bij voorbaat dank voor suggesties over de oorzaak.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gericom

  • #2
  Dit is normaal, het vermogen wordt afhankelijk van de ingestelde stand verdeeld over voor/achter, dit oa ivm de max. stroom van 16A. Zie handleiding..
   

  Wbdb

  • #3
  Dank je wel Gericom - 'probleem' opgelost. Ik had niet begrepen dat het schakelen ook gebeurt bij heel lage vermogens, het ziet er onrustbarend uit. Was bovendien mijn eerste ervaring met ATAG.
  Nogmaals bedankt!
  Wbdb
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu