Asbest in dakplaten

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #21
Dat snap ik. Maar het nieuwe dakbeschot dus wel. Als onbekend is hoe (en vooral of) de kap nu stabiel is gemaakt, zou ik zeker dakbeschot aanbrengen. Ik zie eigenlijk geen enkele reden waarom je geen dakbeschot zou plaatsen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #22
Ik zie wel een reden om geen dakbeschot te gebruiken. Antwoord 16 en 17.
Voorheen in de bouw keek je ook op zolder tegen de pannen aan. Toen kwam er een dakbeschot, isolatie op het dakbeschot, we willen isoleren onder het dakbeschot enz. enz..
Zonder dakbeschot, een dakbeschot remt het vocht, wordt isoleren een stuk eenvoudiger.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #23
Als de kap nu stabiel is, waarom zou je dan iets toe gaan voegen waarvan je niet weet of het nodig is. Dat is verspilling.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #24
Om dezelfde reden dat het altijd verstandig is bij een verbouwing om de bestaande constructie te controleren. Eisen veranderen en tegenwoordig gebruiken we huizen anders dan vroeger. En er werd (wordt) niet altijd even netjes en volgens de regels gebouwd.

Stel dat je (of een volgende eigenaar) later een dakraam of zonnepanelen wil plaatsen. Dan is dakbeschot toch wel erg handig. Nu een kleine moeite want het dak ligt toch open.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #25
Wat bedoel je. Dat een dakbeschot handig is.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #26
Bij onze zuiderburen worden nog steeds veel daken gebouwd zonder dakbeschot. Sporenkap, buitenzijde mandragende folie, geen enkel probleem. Ook niet bij het plaatsen van een dakraam of zonnepanelen.
Underlayment kost +/- 7,50/m2, folie 1,50/m2.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu