Asbest dakbeschot isoleren

JFK88

 • #1
Goedemiddag,

Ik wil het dak opnieuw gaan isoleren en aftimmeren aan de binnenkant. Het asbestdakbeschot blijft zitten.

Het dak is als volgt opgebouwd, dakpannen, 5 mm asbestplaten, 7 cm verticale spanten welke rusten op 19 cm horizontale Gordingen(balken). De onderlinge afstand tussen de 7cm balkjes is 35 cm en de afstand tussen de gordingen is 130 cm. Nou lees ik verschillende verhalen over dampopen geen dampopen folie tegen het dakbeschot aan.
IMG_20210408_160204.jpg
IMG_20210408_160214.jpg


In eerste instantie wou ik 20 cm glaswol tussen de 19 cm gordingen plaatsen waardoor ik een luchtspouw van 7 cm overhield, nu las ik ergens anders weer om juist eerst te isoleren strak tegen het dakbeschot, dus tussen de 7cm balkjes en dan daaronder nog een laag isolatie aanbrengen.

Wat is hier nou de juiste keuze om te isoleren zonder last te krijgen van condensatie?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jackd

  • #2
  Eerst een damp open folie zodat tocht en troep niet in de wol kan komen.
  Scheelt ook als je ooit van buitenaf het asbest alsnog gaat (laten) verwijderen.
  Dan van binnen een damp remmende folie. Dan zit je altijd goed.
   

  JFK88

  • #3
  En als je nou met pir-platen tussen de balkjes gaat werken en daaronder glaswol? is dat een optie? Of precies andersom, glaswol tussen de 7cm balkjes en een pir-plaat daaronder?
   

  Jackd

  • #4
  Als geluid geen probleem is, dan kan het ook met alleen PIR tussen de dikke balken. Randen purren, naden afplakken en klaar.
  Twee soorten kan, maar vaak duurder en meer werk.
   

  JFK88

  • #5
  Als ik dat doe houdt ik dus een luchtspouw van 7 cm over, is dat geen probleem? Of kun je die dan beter isoleren met glaswol?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu