Asbest dakbeschot deels vervangen

Fiesiekus

  • #21
Ja, heel veel. We hebben een theoretisch probleem gemaakt, dat in de praktijk niet bestaat. Het gewicht (pannen) wordt direct via de panlatten op de sporen overgebracht en naar de muren geleidt. Het dakbeschot heeft weinig te dragen.

Dus kan je in principe met dun (10 mm) dakbeschot af. Evt. nieuwe panlatten even dik als de oude.

Zo zie je maar...met enig puzzelwerk kom je toch tot een praktische oplossing :P .
 

Mart1jn

  • #22
Dat is een geruststelling. Het is inderdaad een gepuzzel, maar als het hele plaatje rond is kunnen we met een gerust hart aan de slag :) .

Nu heb ik ook nog nagedacht, en ik zie nog wel een aandachtspuntje m.b.t. de aansluiting van de platen bij de buren. Zit daar normaalgesproken ook een tengel op de naad gespijkerd? Dat heb ik nog niet gecontroleerd, maar ik verwacht 't wel, want anders heb je bij de naad een gootje voor 't regenwater dat lekker in je muur lekt (of is dat niet zo)? Als dit zo is, dan komt de tengel in ons geval scheef te liggen. Immers zij hebben 5 mm, daar komt dan 10 mm plaat naast te liggen. Nu dacht ik dit op te lossen om bij dat punt de plaat van 10 mm in te freesen naar een dikte van 5 mm, zodat de tengel i.i.g. recht zit. Wat raad u hierbij aan?
 

Fiesiekus

  • #23
Houd 't simpel. De tengel zorgt niet voor waterafdichting; verrvang/verplaats de tengel naar of zijn kant of jouw kant.
 

Mart1jn

  • #24
Ok hartelijk dank!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu