Aparte vraag over mogelijkheden

Jaaap

 • #1
Goedemiddag allen,

Ik woon sinds kort in amsterdam op een geweldige locatie maar in een pand waar ik een stuk moet lopen voor een toilet, douche en water. Nu heb ik een afvoer en waterleiding gevonden in de gang, aan een muur die eigenlijk maar uit twee gipsplaten bestaat. Aan de andere kant van die muur heb ik een kamer waar ik eventueel mogelijkheden heb om zelf voorzieningen te bouwen.

Maar nu komt mijn vraag dus aan jullie; wat is er allemaal mogelijk op zo'n afvoer? Is het überhaupt mogelijk om zo'n afvoer en waterleiding door die gipsplaten heen te leiden? (Lijkt me toch wel, en volgens mij is het een 40 mm afvoer...) En is het mogelijk om meerdere apparaten aan die afvoer te koppelen? Voor mij is de meest wenselijke optie een kraan met spoelbak en een toilet, maar kunnen die beiden op dezelfde afvoer? Ik had hier op dit forum al iets gevonden over een eventuele broyeur, misschien is dat een oplossing? Ik moet er wel eerlijkheidshalve bij zeggen dat een goedkope oplossing zeker de voorkeur heeft.

Goed, genoeg info hoop ik? Ik ben heel benieuwd!

Jaaap
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Broyeur is de enige mogelijkheid. maar je moet eerst wel uitzoeken waar die rioolpijp naatoe gaat en vandaan komt. Want vaak wordt 'n stuk pijp in oude huizen afgedopt en niet meer gebruikt zonder het stuk weg te halen.
   

  Jaaap

  • #3
  Ik ga daar naar opzoek! die afvoer wordt nu gebruikt door een wastafel en een afwasmachine die nogal smerig zijn en toch niet meer gebruikt worden. dus waarschijnlijk loopt het wel gewoon naar de hoofdafvoer. Het is trouwens een gigantisch kantoorpand...

  Maar is het dan alsnog mogelijk om ook nog er ook nog een wasbak aan te leggen?
   

  Fiesiekus

  • #4
  Welja!
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Bij gebruik van een sanibroyeur een keerklep in de afvoer plaatsen anders komt het water in de wasbak omhoog.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
  Jep, en dan weet je meteen waar de naam spuitpoep vandaan komt. :mrgreen:
   

  Jaaap

  • #7
  De afvoer werkt vooralsnog naar behoren, ik heb even rondgekeken maar is dit een oplossing? Moet hier alsnog zo'n keerklep op?
  https://www.broyeurexpert.nl/
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Dit model is aan te sluiten op toilet tevens op bad douche vaat)wasmachine ect
  Afvoerleiding naar riool zit aan de bovenzijde
  .
  Het staat een beetje raar omschreven maar bedoeld wordt dat u deze op de broyeur kunt aansluiten, dus niet de afvoer van de broyeur op de afvoeren hiervan.
  De afvoer van de broyeur moet apart lopen of met een keerklep uitgerust worden om terugstroming naar wastafel etc. te voorkomen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu