Anhydrietvloer schilderen

HetHaasje

  • #1
Hi!
Ik wil onze anhydrietvloer schuren en schilderen. Ik ben alleen op zoek naar een verf hiervoor, maar bij de meeste vloerverf staat dat het geschikt is voor beton/cementvloer, maar niet iets specifiek over anhydriet. Ik heb het idee dat het vooral is omdat het nog niet heel veel gebruikt wordt.
Volgens mij mag je geen merken noemen, maar is er iemand die me vooruit kan helpen met het vinden van de juiste vloerverf? Geschikt voor anhydriet en vloerverwarming
Groetjes,
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Of het moet inmiddels verandert zijn, maar anhydriet was niet slijtvast genoeg hiervoor.
 

ABCDE

  • #3
Waarom zou je dat willen schilderen? Je ziet er toch niks van als de vloerbedekking er op ligt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Schilderen ipv vloerbedekking . . .
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Tja, als een mooie gietvloer te duur is...

Maar dit is inderdaad verspilling van tijd en geld.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Het zichtbaar condenseren van vocht op een vloer komt hier regelmatig terug. Is er ergens isolatie gebruikt.
 

Woens

  • #7
Rechtstreeks op de smeervloer schilderen zou ik niet doen, tenzij het een schuurtje is enhij echt héél erg strak ligt.
Wat je wel kan doen is er een dun laagje harde egalisatie (met cement) overheen doen en dat schilderen.
Een gietvloer gaat het niet worden en slijten gaat het ook, zeker met de standaard betonverf, het is maar waar je voor kiest...
er is ook 2 componenten epoxy verf van de bekende beter merken, duurder dan betonverf maar wel wat duurzamer en redelijk gemakkelijk aan te brengen
tip: goed lezen wat de voorschriften zijn en als er primer/fixeer/hechtlaag aangeraden of vermeld wordt: DOEN
 

HetHaasje

  • #8
Dank voor de feedback. De vloer ligt er heel strak bij en het is ook iets wat begint op te komen maar nog niet heel bekend is. Ik hoopte dat er misschien mensen ervaring mee hadden.
Ik dacht dat polyurethaan geschikt zou kunnen zijn hiervoor en ik heb ook een gevonden die ontzettend veel goede commentaren krijgt (paintmaster genaamd). Alleen dus niet zeker of deze variant op anhydriet kan. Het is wel sterk anhydriet want we hebben er al 4 maanden gewoon gebruik van gemaakt tijdens het klussen in huis en er zijn beschadigingen door ontstaan.
 

Wink

  • #9
ik heb de vloer 60 M2 van ons hele appartement 2 jaar terug geschilderd: PU-acryl vloerlak watergedragen, 'smorgens 1e laag, avond 2e laag, met vachtroller, volgende dag beloopbaar, ligt er nog goed in, kleine beschadigingen zijn met kwast of roller te herstellen, onregelmatigheid in de vloer accepteren we.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #10
In de meeste appartementencomplexen kan dat dus niet, je hebt dan een harde vloerafwerking (of beter gezegd geen vloerafwerking) en dan voldoe je niet aan de minimale geluidsdemping die in de meeste gevallen is opgenomen in de splitsingsakte/huishoudelijk reglement.

Verder is anhydriet niet slijtvast genoeg om als afwerkvloer te dienen en tenslotte is het ook nog eens een kritische ondergrond qua hechting. Het is zeker niet vanzelfsprekend dat een betonverf o.i.d. zonder meer goed hecht op anhydriet.
 

Wink

  • #11
Geluidsoverlast kan zeker een ding zijn in een appartementencomplex. In ons complex staat in het HHR:
Het aanbrengen van harde vloerbedekking is slechts toegestaan als een isolatie-index
voor contactgeluiden wordt bereikt welke aan een minimale waarde voldoet als vermeld
in het bouwbesluit. Wij vallen onder Bouwbesluit 2012, dus Ln,T,A = 54 dB (maximaal). Door Peutz zijn metingen gedaan, en zoals je mag verwachten bij een moderne zwevende dekvloer valt dit positief uit: Ln,T,A = 49 dB of lager. In ons complex dus geen probleem om de vloer te schilderen.
Na 2 jaar zit de verf er nog goed op, beschadigingen zijn met een kwast / roller onzichtbaar te reparereren.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #12
@Wink, de aanwezigheid van een zwevende dekvloer die toepassing van een harde vloerbedekking zonder aanvullende maatregelen mogelijk maakt, is een uitzondering. In veruit de meeste appartementencomplexen heb je een geluiddempende ondervloer nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu