Cementgebonden egaline op anhydrietvloer

MZK-Mario

  • #1
Goedenavond,

Bij onze verbouwing is een anhydrietvloer met vloerverwarming op de bovenverdieping gemaakt. We hebben ontdekt dat de aannemer een aantal fouten heeft gemaakt in de opbouw.

De anhydrietvloer is geëgaliseerd door het eerst (zonder te schuren) te behandelen met "Weber vloerprimer universeel" en vrijwel direct na het aanbrengen van de primer is de vloer geëgaliseerd met Akkit 203 egalisatiemortel. De primer heeft dus niet lang in kunnen werken. Ook is er geen opstook protocol van de vloerverwarming toegepast, voordat de egaline is aangebracht. En ten slotte is de egalisatiemortel geen gipsgebonden mortel zoals de anhydrietvloer, maar (volgens de stoffeerder) een cementgebonden mortel. Over dit laatste krijg ik alleen geen uitsluitsel in het technisch informatieblad van Akkit 203. Daarin staat niets over cement of gips, maar staat er: "Emissiearme, poedervormige, kunststofveredelde, spanningsarme, zelfnivellerende, hydraulisch afbindende vloeiende mortel".

Volgens de stoffeerder, die de verlijmde PVC vloer wil komen leggen, moet de huidige egalisatielaag er volledig uitgeslepen worden en moet er een nieuwe worden aangebracht op basis van gips. Dit was natuurlijk geen fijn nieuws om te horen.

Het klinkt als een aannemelijk verhaal. Maar het is natuurlijk een behoorlijk ingrijpende (en kostbare) maatregel. Dus voordat we hieraan beginnen wil ik nog even navragen of het inderdaad klopt dat de egaline volledig moet worden vervangen. Zit er hier iemand op het forum die hier verstand van heeft en mij kan vertellen of dit echt noodzakelijk is?

Met vriendelijke groet,
Mario
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Van een website van een vloeren leverancier:

De vloerlegger/tegelzetter beoordeeld zelf of de conditie van de toplaag in orde is. Ook indien de gietdekvloer reeds door de applicateur is geschuurd, dient alsnog te worden nagegaan of dit goed is uitgevoerd. Een eenmaal geaccepteerde ondervloer valt verder onder verantwoording van de vloerlegger/tegelzetter.
De vloerenlegger moet garantie geven op het geheel. Je kunt hooguit contra-expertise vragen bij een andere partij, maar waarschijnlijk heb je de opdracht al vergeven.

Daarbij: Dit forum is niet bedoeld voor het beoordelen van reeds opgeleverd of uitbesteed werk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu