Amazone 1200 schiet direct in storing

Midyan

  • #1
Mijn huidige wasmachine schiet sinds gisteren ineens in storing na het aanzetten...hij begint me afpompen van het water dat gaat goed en dan begint het lampje deur open te knipperen? Julie hebben al zoveel mensen goed kunnen helpen dus mijn hoop is op jullie gevestigd.
Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn ??

Service: 8570 612 12810
SN: 41 0340 00 3199
Whirlpool Amazone 1200

Heb geconstateert dat hij ook geen water wil toevoeren en als ik hem alleen wil laten centrifugeren doet die ook niks , klok lijkt wel te werken
 

Marcel1972

  • #2
Het lijkt erop dat de deurschakelaar defect is.
Dan laat hij ook geen water toe en wil ook niet centrifugeren.
Blokkeert hij de deur wel als je hem aan hebt gezet??
 

Midyan

  • #3
Hij blokkeert de deur wel maar het gekke is dat de deur ook als die open staat de machine gewoon laat werken tot een bepaalde hoogte..ik weet niet of dat normaal is
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Mogelijk ergens een lek waardoor er water op de bodemplaat staat, die schakelt alleen de afvoerpomp en de rest doet niets meer.
Controleer de bodemplaat op water.
 

Midyan

  • #5
Heb dat allemaal bekeken dat is droog, tot vandeweek heeft die het goed gedaan, nu bij aanzetten begint de klok heel erg te klikken waarschijnlijk programma opzoeken ofzo, dan begint ie met afpompen, stopt dan even begint te brommen en schiet in de storing.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Hoe zit het met de koolborstels op de motor ?
Die moeten niet minder dan ongeveer 15 mm lang zijn, anders vervangen.
 

Midyan

  • #7
Heb ik niet gecontroleerd wil dat we doen, kun je me aangeven hoe ik daar ongeveer bij kan komen....moet de motor er dan uit ..zitten ze in de motor of erbuiten ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Bij sommige types moet de motor eruit bij andere niet, zelf even kijken.
Hieronder een voorbeeld hoe het kan zitten.

 

Midyan

  • #9
Heb de motor erafgehaald en de koolborstels bekeken, als het gaat om het zwaarte gedeelte wat tegen het draaende deel van de motor aanstaat gaat dan is 1 ervan nog geen 10 mm lang en de andere 10 mm....nu ik de motor eruit had heb ik de machine ook nog een keer aangezet en hij ging precies op dezelfde manier in de storing.....ligt het dan echt wel aande koolborstels...want zou het zonde vinden er geld voor uit te geven terwijl het misschien niet helpt...wat mij wel opviel vandeweek daarna is het probleem begonnen...ik haalde de was uit de machine en in 1 x maakte de trommel terwijl de deur open was en ik de was eruit haalde een omwenteling....zou er mogelijk dan ook nog iets anders aan de hand kunnen zijn?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Tja, de koolborstels zijn in elk geval te kort, wat er eventueel meer aan de hand kan ik zo niet zeggen, ik zou toch de koolborstels vervangen.
Doet de machine het dan nog niet goed dan zoeken we verder, u kunt natuurlijk ook een (plaatselijke) monteur bellen.
 

Midyan

  • #11
Ik ga hat in ieder geval proberen, ik ben een beetje een leek op dit gebied maar zou u me kunnen vertellen welke functie de koolborstel hebben, en stop het er dan ineens in 1 x mee ...laat in ieder geval weten of het lukt
 

Midyan

  • #12
Wowww de machine draait nu weer had de motor een beetje schoongemaakt en de koperen aansluitingen van de koolborstels ook nu draait hij weer...zal in ieder geval wel nieuwe borstels gaan bestellen aangezien ze wel erg versleten schijnen te zijn....

Bedankt voor de snelle tips !!!!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu