Whirlpool Amazone 1200 verstopt?

LouisXV

  • #1
Hallo,

Mijn wasmachine is een Whirlpool Amazone 1200.

Servicenr: 8570 612 12810
Serienr: 41 0427 015464

Sinds een paar dagen blijft hij hangen en het lijkt er het meest op dat er van binnen iets mis is. Eerst wilde hij niet meer centrifugeren maar dat deed hij soms nog wel. Het begin van een was gaat goed; er wordt water ingepompt en gewassen, maar vervolgens niet meer afgepompt.

Het water blijft na een aantal pogingen nu gewoon staan. In de stand afpompen is het geluid van de pomp te horen maar geen zuigend geluid meer of water dat door de slang gaat. Het valt me ook op dat, hoewel er water in de trommel te zien is, er nauwelijks water achter het filter staat: het staat wel blank maar aangezien het niveau daar een stuk lager is dan in de trommel zou ik verwachten dat het water er hard uitloopt.

Het filter was vrijwel geheel schoon, en als ik het er uit haal loopt er heel langzaam een beetje water naar buiten. Ik vraag me daarom af of het water van binnen niet goed meer doorloopt waardoor de pomp ook geen vacuüm meer kan trekken (of op wat voor manier dat ook gebeurt). Mogelijk is er een babysokje of iets anders in de afvoer terechtgekomen.

Verder stopt de wasmachine tijdens het wassen vanzelf, waar de lampjes voor wassen, power, en de onderste twee lampjes voor het toerental (100 en 0 toeren) staan te knipperen.

Enig idee wat er aan de hand kan zijn en wat er aan te doen is?

Alvast bedankt voor de aandacht.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Waarschijnlijk een kledingstuk dat voor het gat van de afvoer in de kuip zit, met een zaklantaarn en door de gaatjes van de trommel te kijken kunt u dit zien.
Meestal te verwijderen door het verwarmingselement eruit te halen.
 

LouisXV

  • #3
Bedankt voor je reactie.

Via de trommel zelf was niets te zien. Ik heb de wasmachine op zijn kant gelegd en de aquasluis (zover ik begrijp van andere topics) bleek verstopt te zijn door een sok.

Die heb ik er uit gehaald, maar bij het losmaken van de slang kwam alles zo ineens los dat ik niet precies kon zien hoe het in elkaar zat. Het water dat ik er boven ingiet komt nu netjes uit het filter aan de onderkant.

Als ik de wasmachine nu aanzet probeert hij eerst met af te pompen, dat al snel stopt (vermoedelijk omdat er geen water in zit). Daarna gaan nu de leds voor 800, 100, en nul toeren knipperen en gebeurt er niets meer.

Ik heb me suf gezocht naar wat die leds betekenen maar kon er niets over vinden en het enige voorstel van Whirlpool zelf was om maar een monteur te sturen.

Ik twijfel of ik de geribbelde slang weer goed heb aangesloten, en of dit de oorzaak is. Ik heb de losse rubberdop met de holle kant naar beneden in de uitstulping van de kuip gedaan, de bal in de slang, en die weer vastgezet op de uitstulping.

Kan dit problemen geven of moet ik de oorzaak ergens anders zoeken? De stroom is van de machine afgeweest, hij doet nu de deur niet meer open, er stroomt normaal water naar binnen (in ieder geval uit de kraan).
 

LouisXV

  • #4
Het is al even geleden maar om toch nog de uitkomst te laten weten:

Nadat de stroom er enige tijd af is geweest en ik met de hand de trommel heb gedraaid, werkt de wasmachine nu weer naar behoren. Misschien had hij dat nog even nodig.

Bedankt voor het meedenken :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu