Whirlpool Amazone 1200 Stopt na 10 mins & geeft foutmeld

Pats

  • #1
Hallo,

Mijn Whirlpool Amazone 1200 wasmachine vertoont sinds kort een vreemde storing, waarvoor ik tot op heden geen oplossing voor heb kunnen vinden.

Het serienummer is: 410343029160
en het service nr: 857061212810

Foutmelding: Willekeurig programma start normaal op, vult zich met water en begint te draaien, na +/- 10 a 15 mins stopt de machine, pompt af en stopt vervolgens. Er knipperen 4 lampjes: De Start/Pauze Led knippert, het lampje ''wassen'' en 2 Ledjes van de centirfuge knipperen (zowel de 0 toeren LED als ook de 400 toeren LED). In de bijlage een foto van de knipperende lampjes en de wasmachine.

Het filter is schoon, de watertoevoer is (volgens mij) goed, de deur is dicht en de wasmachine staat waterpas. Ik heb een machine op 95 graden gedraaid zonder was. Niets heeft tot op heden geholpen. De programma's doen het wel afzonderlijk ( spoelen & centrifugeren, afpompen, centrifugeren). Ook resetten (1x rond draaien en 1x half t/m afpompen) werkt niet.

Is er iemand bekend met deze foutmelding?

Wie heeft er een idee om dit probleem te verhelpen?



Gr,
Patrick
 

Henny

  • #2
Het knipperen van de onderste twee leds van het centrifuge-toerental geeft foutcode 3 (FP) aan.
Dit betreft een pompfout, welke veroorzaakt kan worden door een defecte afvoerpomp of een niet goed functionerende pressostaat. (niveauregelaar)

Reinig de machine eens volgens de soda methode.
 

Pats

  • #3
Beste Henny,

bedankt voor de tip! Echter heeft de machine reinigen (2x de soda methode )geen effect gehad. De machine werkt nog steeds geen programma af.... en ik heb ook niet het gevoel dat de machine na 10 mins al 90gr heeft bereikt. Afpompen doet de machine volgens mij wel. Het programma ''spoelen en centrifugeren'' doet het nl wel normaal.

Zijn er manieren om de afvoerpomp of de pressostaat afzonderlijk te testen op defecten?? Of kan ik deze demonteren?

Verder knipperen niet de onderste 2 leds, maar de onderste en de op één na onderste ( 0 en 400 toeren led), samen met de start knop.

Hoe zou ik dit probleem op kunnen lossen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu