Alupex naar knel koppelingen achter wand badkamer

Ed1980

  • #1
Situatie is als volgt:

Vloerverwarming, radiatorleiding en leidingen voor de wastafel / bad / douche zitten achter het inbouwtoilet met knelkoppelingen aan elkaar ( met een adapter van alupex naar knel ). Nu begrijp ik dat dit niet erg netjes is.

Mijn vraag: Is dit absoluut not done op een plek waar ik niet meer bij kan of is het geen probleem? Nu is het nog niet betegeld, dus als ik problemen kan verwachten hiermee is dit wel het moment om - helaas met het nodige werk om eea los te halen - dit nog te veranderen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou knelkoppelingen NOOIT op een plaats gebruiken, waar ik niet weer bij kan zonder te slopen. Gebruik de daarvoor bedoelde perskoppelingen.

Als het gaat lekken, baal je als een stekker.

Ik zou de isolatie (en zeker het dampscherm!) ook even afmaken. Zonde als het halve dak straks verrot is, vanwege een lek in je dampscherm.
 

Ed1980

  • #3
Isolatie en dampscherm zitten er inmiddels voor, wat oudere foto. Ook zitten er al gipsplaten voor het inbouwtoilet ( en is al getimmerd omheen ).

Het is dus het nodige werk. Maar als de kans bestaat dat het nu allemaal prima vastzit, maar later toch gaat lekken dan moet het maar het nodige werk kosten. Ik weet niet wat ik kan verwachten maar het zit me niet lekker toen ik het hoorde dat dit dus eigenlijk niet hoort.

De boel loshalen en met een perstang vastzetten?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Je kunt het gokken. Maar ik had t nooit zo gemaakt.
 

Ed1980

  • #5
Wat zou ik er mogelijk aan kunnen verwachten?
 

Marcn88

  • #6
Koppelingen vervangen door perskoppelingen ivm lekkage tevens de verwarmings buizen isoleren ten opzicht van de kw leiding ivm opwarmen na langere standtijd tevens zou ik de leidingen zoveel mogelijk proberen te beugelen ivm bonkende leidingen dmv waterslag
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #7
Wat je kunt verwachten? Mogelijke lekkage, dat lijkt me duidelijk. Maar ik krijg de indruk dat je t toch niet gaat vervangen. Dat is je goed recht, maar klaag niet als over een paar jaar de boel toch lekt met alle gevolgschade die daar bij hoort.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #8
Op de foto is te zien dat de afvoer van het toilet in een bocht gelijmt is.
Pe is niet te lijmen zou deze bocht vervangen voor een rubber ring bocht.
Het is namelijk niet de vraag of het gaat lekken maar wanner het gaat lekken.

PE laat zich nu eenmaal niet verlijmen.

John
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu