Alternatief voor thermostaat Miele T 4224 C

Frank de beunhaas

  • #1
Ik heb een wasdroger (Miele T 4224 C condensdroger) welke niet warm wordt. beide thermostaten heb ik nu uitgewisseld, maar elke keer lijkt de maximaalbeveiliging eruit te springen. Dit lijkt mij een eenmalige beveiliging en kost dus telkens 22 euro om verder te kunnen zoeken. Ik vraag me af of er geen alternatieve beveiliging is welke te resetten is, zodat ik even door kan met zoeken. De thermostaat is de 36 FXH 16 (160 graden)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zijn alle kanalen van de warme lucht wel schoon ?
Meestal wordt dit probleem veroorzaakt door stof in de kanalen.
 

Frank de beunhaas

  • #3
Ja,

heb alles schoongemaakt, aanzuig en blaasventilatoren werken ook goed.
 

Helper

  • #4
Heb je de twee pluizenfilters in de vulopening eruit gehaalt en onder de kraan schoongespoeld? Dit is vaak de oorzaak van dit soort problemen. Hierdoor is er geen luchtcirculatie door de machine.

De 160 graden thermostaat (klein wit dopje) zal alleen schakelen als de hitte van het verwarmingsregister niet voldoende afgevoerd wordt door de circulerende lucht.

Heel soms komt het voor dat het relais van het verwarmingsregister blijft hangen waardoor het register blijft verwarmen. Dit is te controleren met open deur en stekker in het stopcontact dan wordt het register roodgloeiend. Maar dan ben je weer €22 armer.
 

Frank de beunhaas

  • #5
Ik dacht dus alles schoongemaakt te hebben, incl de 2 filters in de deuropening maar nadat ik de zaak doorverbonden had en in plaats van de maximaalthermostaat een thermometer had geplaatst bleek deze toch telkens op te lopen tot ruim 200 gr C, na het afspoelen van de genoemde filters was het inderdaad OK, allemaal bedankt voor de hulp. Ik ben eruit. :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu