Alternatief voor Fermacell uniwarm platen in badkamer

Jfk8680

 • #1
Hallo,

Wij zijn een nieuwe badkamer aan het bouwen en wij willen graag vloerverwarming. Deze vloerverwarming wordt op de retour aangesloten (geen elektrisch systeem). Nu heeft ons huis houten vloeren en willen we geen betonlaag storten ivm het gewicht en het risico van op de benedenverdieping te eindigen, met bad en al.

Nu heb ik een offerte ontvangen voor Fermacell Uniwarm platen waar de vloerverwarming in geplaatst kan worden. Nu schrik ik alleen nogal van de prijs van dit systeem.

Zijn er nog alternatieven voor een lichtgewicht vloer met traditionele vloerverwarming?

Alvast bedankt!

groeten,

Jeffrey
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Er zijn diverse systemen op de markt. Even googlen en u komt al diverse systemen tegen.
  Maar als u hetgeen is aangeboden al duur vindt..... Alle droogbouwsystemen bieden veel voordelen, maar zijn ook wel wat duurder

  U gaat al voor de goedkoopste manier door het op een RTL ventiel aan te willen sluiten. Dus ik neem aan dat de oppervlakte niet al te groot zal zijn.
  Ik heb u in een PB een link gestuurd.

  Wilt u voordeliger: overweeg dan elektrische vloerverwarming
   

  Jfk8680

  • #3
  Bedankt voor de informatie. Het gaat om een badkamer dus inderdaad is het oppervlak niet heel groot (10m2 ofzo). Wij hebben op de benedenverdieping vloerverwarming dus de ketel slaat de hele dag door af en toe aan. Daardoor hoop ik dat de badkamer ook aardig comfortabel zal zijn. Het nadeel van electrisch vind ik dat ik de ruimte dan apart moet reguleren. Er komt ook een flinke design radiator in en de ruimte is goed geïsoleerd. Zelfs zonder verwarming is het u al aardig warm. Wel willen dat in ieder geval de koude van de tegels is.

  Ik ga de link bekijken in ieder geval!

  Bedankt!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu