Alleen leidingnet cv afsluiten

Niels

  • #1
Ik moet aan het cv leidingennet en de radiatoren werken. Een paar dagen zonder verwarming is te doen maar ik wil wel warm water uit de kraan.

Kun je het cv-deel van de combiketel uitschakelen en dichtzetten (ik heb kogelafsluiters onder de ketel op de aanvoer en retour) terwijl de tapwaterfunctie blijft aanstaan?

Ik heb een Intergas HR 36-30 en een Honeywell chronotherm modulation thermostaat.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waar zit het expansievat en het overdrukventiel?

Die twee zullen namelijk in elk geval in het circuit moeten blijven zitten, anders ontstaat er een gevaarlijke situatie.

Daarna denk ik dat het wel kan met afsluiters, maar ik ben geen cv-deskundige.

Dus noem even hoe het zit met de hierbovengenoemde onderdelen, dan krijg je vast wel antwoord van een van de specialisten.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Zoals Kees het neer zet kan het, anders loopt je druk waarschijnlijk te hoog op.
 

Emil

  • #4
Als u er maar voor zorgt dat u de ketel op druk kunt brengen min 1 bar en het exp. en overdrukventiel is opgenomen.
 

Kloek77

  • #5
En een slot om de thermostaat hangen :wink:
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #6
Met een slot kan je niet meer lager zetten. :mrgreen:

Dus niet doen :wink:
 

Klaas34

  • #7
Bij de meeste cv-ketels is het niet mogelijk. Als er warmwater getapt is, draait de pomp vaak nog even na over de radiatoren heen.

Je kan dus een maximaal storing krijgen.
 

Chathanky

  • #8
Deze ketel werkt anders Peter. :wink:
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #9
De pomp van deze ketel draait idd wel bij CV vraag, maar bij Tap vraag staat deze stil.

Er is ooit mee geadverteerd dat het idd mogelijk is om de cv te ontkoppelen, en tap water in bedrijf te houden.
Helaas bestaat er de mogelijkheid dat wanneer er geen gesloten cv circuit is de ketel toch problemen gaat veroorzaken ,in de vorm van kook geluiden, en zware verkalking cv zijdig.

Wanneer u alles toch al los gooit, waarom zet u er niet voor de zekerheid 1 radiator tussen??? Dan zal het kookgebeuren en kalkgebeuren bijna uitgesloten zijn.
 

Timmy01

  • #10
Ik heb het zelfde probleem, ik ga de oude leidingen vervangen door kunststof in de vloer, nu is het mooi weer dus een kachel heb ik niet nodig, maar wil wel kunnen douchen. ik heb ook een Intergaskachel en heb navraag gedaan bij een CV installateur. Het is mogelijk de Intergas zodanig te programmeren dat deze alleen warm water geeft. (Tap) de leidingen van het CV systeem hoeven in deze Tap stand niet eens aangesloten te zijn. Ik heb de handleiding meegekregen en ik moet zeggen dat het heel makkelijk en duidelijk uitgelegd staat. Bel of mail Intergas en vraag naar een installatiehandleiding van jou ketel. Dit is de makkelijkste en goedkoopste oplossing. Er staat niets in de handleiding dat er circulatie moet zijn en volgens de CV installateur kan je weken de ketel zo laten werken zonder dat er schade aan de ketel ontstaat.


Ik had het topic onterecht afgesplitst, staat nu weer op z'n plaats, exuses hiervoor, mod.
 

Vollenhove

  • #11
Bij diverse wbv's wordt deze ketel, wanneer de oude geiser moet worden vervangen, als zgn. tapketel geplaatst. Later kunnen dan radiatoren in de woning geplaatst worden, b.v. bij renovatie en eenmaal aangesloten en een wijziging in de parameters van de branderautomaat heb je een combi-ketel. Het maken van een cv-circuit met een radiator is dus niet nodig. Tevens is er in deze situatie geen expansievat en/of overstortventiel nodig omdat het toestel cv-zijdig niet is aangesloten.
mvg Vollenhove
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu