Airco zonder buitenafvoer ??

Dickertjedap

  • #41
Om eerlijk te zijn alle twee.
Ik had al gezegt ik leer telkens meer.

maar wat mankeert er aan om je gelijk te halen.
ik hoop dan dat er meer mensen reageren om mijn ongelijk aan te tonen
sorry maar een beetje discussie kan toch geen kwaad.

Grt,
Dick
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #42
Een beetje discussie kan geen kwaad maar wat respect voor de mening van anderen ook niet.
 

Dickertjedap

  • #43
Sorry niet bedoeld zo.
zal er rekening mee houden.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #44
U heeft het over een loggia, een inpandig balkon. ik neem dus aan dat dat een buitenruimte is. Heb je toch ook geen herrie in de woonkamer zelf? Maar goed,u weet klaarblijkelijk zelf niet wat er onder een loggia verstaan wordt. U heeft dus geen buitenruimte.

Splitunits voor airco en dan het buitendeel zijn ontworpen om vrij lucht aan te kunnen zuigen. ik zie niet helemaal hoe u dat aan wilt sluiten op een kanaal. Slangen erop plakken of zoiets? Gaat allemaal niet werken, de luchtweerstand wordt veel te groot voor de ventilator van de airco. Of de leidingdiameters worden reusachtig.

Een dergelijke constructie komt dan overeen met de werking van een mobiele airco. Met ook de bijbehorende herrie. Overigens blaast ook een mobiele airco een gedeelte van de gekoelde binnenlucht naar buiten om zijn warmte af te voeren.

Even over waterkoeling, wanneer er in de zomer gekoeld moet worden, dan heb je het al gauw over behoorlijke vermogens aan warmte die je kwijt moet. Logisch redenerend heb je dan ook aanzienlijke hoeveelheden leidingwater nodig. Om dat te beperken zijn de koelcapaciteiten dus waarschijnlijk minder. Waterkosten zullen aanzienlijk zijn.

Maar goed u heeft waarschijnlijk een bepaald idee in uw hoofd en ik wens u veel succes bij de uitvoering daarvan. Het resultaat zal echter teleurstellend zijn.

U wilt: 1 geen herrie, 2 geen buitenunit, 3 geen hoge kosten, 4 Een goede koelcapaciteit. Dan kom je dus uit op een grote mobiele airco die je aansluit op het kanaal op hoop van zegen of met een slang in een raam o.i.d. Dat is dus het compromis tussen uw eisen.
 

Dickertjedap

  • #45
Loggia
1. Een aan drie zijden gesloten buitenruimte welke zich binnen het gevelvlak bevindt. De opening bevindt zich in de gevel. De loggia heeft een borstwering en is meestal niet afsluitbaar.
bron:google

Die van mij is wel afsluitbaar.
maar goed jij weet het beter.

En over dat aansluiten ik heb al vermeld de buisen zijn rond 800 mm
aanvoer en afvoer buis zitten links en recht van mijn cv ruite.
kan ik heel gemakkelijk een aansluitng op maken
desnoods van rond 400 mm.
maar ook dat weet je beter.
(slangen er op plakken dat doen de knutselaars :wink: )
geloof me als ik het aansluit zit het wel goed.
en je gaat me toch niet vertellen dat dat te klein is.

Oja hoe gaat die heeeeele grote mobiele airco dan wel de warmte afvoeren ??

Maar goed Jan heeft gelijk dit gaat een discussie worden
waar niemand op zit te wachten.

ik wacht even op de reactie van mijn kennis ivm aansluiten
op de kanalen.
en laat dat nog even weten hier.
ook als ik geen gelijk heb laat ik het weten.

mvg,
Dick
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #46
De toon van deze discussie heb je toch echt aan jezelf te wijten. Ik ga uit van de betekenis van het woord loggia zoals gebruikelijk is. Vergeet niet dat je in een van je eerdere reacties mij beschuldigd van niet goed lezen. Hoe kan ik zien hoe die loggia eruit ziet?

Bovendien als het warm en windstil is laat je hem open. Bij wind sluit je hem gedeeltelijk. Volgens mij prima werkbaar om je warmte kwijt te raken.

Ik wens je veel plezier met het maken van een aansluiting op 800mm ventilatiekanalen. Dat gaat nog wel tegenvallen. Bovendien ga je een verbinding maken tussen aanvoer en afvoerkanaal. Daarmee kun je het hele ventilatiesysteem verstoren. Daarbij is het nog de vraag of je voldoende stroming krijgt tussen de kanalen om je warmte kwijt te raken. Zelfs met aansluitingen van 400mm. De ventilator van de airco zal nooit krachtig genoeg zijn om een luchtstroom te creëren door de kanalen.

Ook kun je nog wel problemen krijgen met het geluid van je compressor. Dat gaat zich namelijk voortplanten door de kanalen. Dat zal de vve ook niet waarderen.
 

Bernhard

  • #47
Hoi Dikkertjedap,
Watergekoelde roomairco's zijn nog steeds leverbaar.
Deze airco's worden in Frankrijk,Spanje en Italie geproduceerd.
Wandconsole watergek.– Watergekoelde wandconsole

3 modellen
Alleen koelen: 2,3 tot 4,7 kW

De watergekoelde wandconsoles, , zijn ideaal voor situaties waarbij buiten opstelling niet mogelijk is. De units zijn direct aan te sluiten op het waterleidingnet of op een ander watercircuit (droge koeler). Dankzij de toepassing van een water regelventiel, is het waterverbruik minimaal.

Geluidsgeïsoleerde omkasting
Aansluitingen goed toegankelijk
Coaxiaal condensor
Hogedruk beveiliging
Waterregelventiel
Succes met het zoeken op google.
Bernhard
 

Dickertjedap

  • #48
Hallo Bernhard,

Dank voor je reactie
ben hevig aan het zoeken.

Grt,
Dick
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu