Airco leidinggoot

melis

  • #1
We hebben onlangs 7aircos laten plaatsen maar wist totaal niet hoe de afwerking ging zijn. Mijn man was enkel bij het gesprek aanwezig. Ik kon wel huilen om het eindresultaat Hoe kan ik de lelijke witte goten veranderen of minder opvallend maken?

GridArt_20230722_114001754.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat zegt het bedrijf dat dit zo heeft uitgevoerd?
Zijn er misschien andere kleuren kabelgoten of in elk geval deksels leverbaar?

Indien dat niet kan, zou ik het zelf primeren met een goede kwaliteit primer voor kunststof en dan bruin schilderen in een kleur passend bij de bruine stenen. Valt het veel minder op.

Wel het kunststof ter dege ontvetten vóór het (licht) opschuren en primeren (volg de aanwijzingen op de verpakking van de primer).
 
  • Like
Waarderingen: melis

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Ze hebben in ieder geval al hun best gedaan en leidingen voor meerdere units in 1 goot gepropt. Het hadden nog meer goten kunnen zijn .

Er zijn inderdaad goten in verschillende kleuren. Maar dat had je natuurlijk vooraf moeten bespreken met de installateur. Het is nogal wat werk om dat achteraf nog te veranderen.
 

Fmrama

  • #4
Ik heb ooit op een ander forum (tweakers) gelezen dat iemand de leidingen gewrapt heeft met folie in de kleur en afwerking van het metselwerk.
Er schijnen bedrijven te zijn die folie drukken obv een foto van het metselwerk. Maar dat kunstwerk rond de regenpijp krijg je daar niet mee weg. Omdat netter te krijgen zal de leiding los moeten.
Hier een sfeerbeeld hoe een leiding er met wrapfolie eruit kan zien.
FA026327-C746-4E16-BF14-320784B70D14.jpeg
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: melis

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Fmrama schreef:
Omdat netter te krijgen zal de leiding los moeten.
En dat zal betekenen: koelvloeistof/gas in systeem (evt. gedeeltelijk) 'weg' laten lopen.
Hetgeen uitsluitend door een gecertificeerd bedrijf gedaan mag worden ivm. de scahdelijkheid en mogelijke brandbaarheid van dat koelmiddel!
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Koudemiddel kan terug de buitenunit in worden gepompt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu