Agpo ketel probleem

Roxypox

  • #1
Hallo,

Gisteren opeens mijn cv ketel in A1 melding. Sifons nagelopen, niet verstopt en gereset. Deed het toen weer. Vanmorgen weer in A1. Doet het weer na gereset te hebben maar onderbreekt het verwarmingsproces, krijg dan een q teken en na een minuut gaat ie weer verder met verwarmen.
Heb al een jaar met douchen dat ik soms koud water krijg en dat ie na een halve minuut de boel weer hervat.
Wat kan hier aan de hand zijn?
 

Marcn88

  • #2
Welk type agpo is het exact?
De sifon alleen reinigen heeft vaak weinig nut bij de agpo, het probleem zit vaak hogerop bij de condensuitloop meteen onder aan de condensbak deze verstopt waardoor de ketel borrelgeluiden begint te maken en met de melding a1 a4 en sporadisch met een a16, dit dus eerst doorprikken vanuit de sifon met een lange stevige draad.
Het kan ook nog aan de ionisatiepen gloeiplug branderautomaat of de hoofdprint liggen tevens is het onderhoud ook erg belangrijk voor deze toestellen wanneer is dit voor het laatst gebeurt? want de a1 melding wil ook wel komen bij smeltschade van de wisselaar
 

Roxypox

  • #3
Een oudje
Monteur is geweest en zit nu een nieuwe ionisatiepen en gloeiplug in. Tot zover geen problemen meer. Monteur kon niets zien en heeft dit voor de zekerheid gedaan (zit onderhoud op met onderdelen). Nu even afwachten. Moet wel zeggen dat het water nu sneller heet is en constant blijft.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als er onderhoud op zit met onderdelen heeft het geen zin op dit klusforum de vraag te stellen, wij zijn er voor de klussers die zelf iets willen aanpakken.
 

Roxypox

  • #5
Sorry, je hebt gelijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu