Agpo econpact 125c onderhoud??

Vraagsteller

 • #1
Beste deskundigen, ervaringsdeskundigen, lezers, enz.

vaak hoor je dat JUIST door die jaarlijkse onderhoudsbeurten van de cv ketel er daarna weer wat kapot gaat en daarom heb ik nog nooit onderhoud laten doen in nu 9 jaar tijd, en ook nooit een storing of defect gehad!

Ik bespaar dus al die kosten voor serviceabonnementen en onderhoud, waarvoor ik bijna een nieuwe ketel kan kopen als deze stuk gaat. Ook weet ik dat iedere cv monteur weer anders werkt en onderhoud pleegt, vaak niet volgens de regels van de fabrikant.
Toch twijfel ik ook wel eens en daarom deze vraag; loop ik risico's door geen onderhoud te plegen? en welke? Er zijn buren die WEL onderhoud hebben gedaan en nu al een nieuwe ketel hebben.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Panic

  • #2
  Lees onderstaande even door (de eerste 3 pagina's)

  ferroli serviceboek offline
   

  Vraagsteller

  • #3
  Ja, die waarschuwing heb ik al vernomen en mijn ketel is rondom vrij van papier etc. Risico'; schroeischade dus, valt mee. Verder nog risico's?
  Ik denk eraan om een servicemonteur te laten komen die EXACT de taken uitvoert die Agpo voorschrijft en niet op eigen houtje aanrommelt, daar heb ik geen vertrouwen in helaas. Één grote beurt en dan weer zo lang mogelijk met rust laten, tot hij stuk gaat en dan een nieuwe.
   

  Panic

  • #4
  Van deze ketel zou ik niet meer verwachten dat hij nog een aantal jaar meegaat helaas. Zoek een bedrijf waar kennissen/vrienden goede ervaring mee hebben voor het onderhoud.

  Dingen die sowieso moeten gebeuren zijn het vervangen van de branderpakking en het goed schoonmaken van het sifon + condensbak. Slijtagegevoelige onderdelen zoals de gloeiplug en ionisatiepen zullen waarschijnlijk ook aan vervanging toe zijn.
   

  Gorp

  Specialist Verwarming
  • #5
  Pas op voor het woord "schroeischade"......

  Dit woord wordt door ketelfabrikanten wel vaker gebruikt om de zaak een beetje te nuanceren....
   

  Vraagsteller

  • #6
  Ok , bedankt , ik zal jullie adviezen ter harte nemen en eens zoeken naar een servicemonteur /vakman die genoemde dingen gaat doen. Ik ben weer geholpen. Wil geen brand hebben.
   

  Vraagsteller

  • #7
  Panic, bedoel je 'met niet lang meer meegaan van deze ketel' door het gebrek aan onderhoud, of is het een 'slechte ketel' en praat je uit ervaring misschien? Want hoe lang gaat deze ketel gemiddeld mee denk jij?
  Ik zag in de consumentengids de best geteste ketel die via internet véél goedkoper te bestellen is dan via een installateur, dus dat zal ik sowieso doen. Scheelt de helft, waarvoor hij weer geinstalleerd kan worden, lijkt mij, maar zover is het nog lang niet (hoop ik) en zijn er tzt weer nieuwere en betere ketels te koop naar ik hoop zo onderhoudsvrij mogelijk.
   

  Panic

  • #8
  Volgens mij mag ik op dit forum niks negatiefs uitspreken over bepaalde merken, dus dat laat ik maar achterwege. Wel kan ik zeggen dat ze vaak zo'n 10 tot hoogstens 12 jaar meegaan.

  Hou er bij de consumentenbond test wel rekening mee dat ze alleen maar kijken naar rendement, bediening, handleiding etc. Deze test zegt niets over kwaliteit, storingsgevoeligheid enz. en ook is het assortiment aan ketels wat ze bespreken zeer beperkt en vaak niet het beste wat dat merk te bieden heeft.
   

  Chathanky

  • #9
  Je hoort ook vaak dat er huizen afbranden door geen onderhoud aan apparatuur die dat wel nodig heeft.
  Vaak kom je dan ook nog eens in de problemen met je verzekering die weigert te betalen.

  Het is maar net wat je wil horen. :mrgreen:

  Als het werkelijk zo is dat er storingen ontstaan door onderhoud dan zijn er tienduizende ketels per jaar waar zo`n risico aan kleeft.
  Tevens kun je door het niet onderhouden de noodzakelijke modificaties missen die een gevaar kunnen zijn voor een veilig werkende installatie.
  Bepaalde ketels hebben echt onderhoud nodig omdat afdichtingen vernieuwd moeten worden, als dat achterwegen blijft kunnen ze voor levensgevaarlijke situaties zorgen zoals bv brand.
   

  Screech

  Specialist Verwarming
  • #10
  Als de wisselaar van uw ketel verstopt raakt, door de vervuiling, is het mogelijk dat de voorzijde van de verbrandingruimte doorbrand. Dit noemen "schroeiplekken"bij Agpo. Wanneer dit gebeurt, is het einde verhaal voor de wisselaar. Komt er dan een monteur bij, dan zal hij de ketel uit bedrijf nemen en zit u voor een aantal dagen/ week in de kou. Een nieuwe ketel is niet altijd binnen een dag of 2-3 te regelen.

  Mijn standpunt is heel simpel:

  De cv ketel maakt meer uren dan een auto ooit zal doen. Die auto krijgt elk jaar of om de zoveel km een beurt, en druppie olie, een APK. Waarom dan uw cv ketel, die mogelijk een gevaar kan opleveren omdat hij IN de woning hangt, niet?

  Het bespaart idd een hoop geld aan contracten e.d., maar als uw woning afbrandt en u heeft geen OH contract zal geen enkele verzekering uitkeren. Dan is er wel geld uitgespaard op het OH maar de kosten van een afgebrande woning ( en die van de buren) kunnen hier niet tegen op.
   

  Chathanky

  • #11
  Geldt niet voor alle brandverzekeringen, het is wel de moeite waard om dit even na te trekken mocht je een achterstallig onderhouden toestel hebben.
   

  Vraagsteller

  • #12
  Heb toch nog nooit gehoord van een huis dat afbrandde door de cv ketel, wél door een droger, beetje angstzaaierij van de installatiebedrijfswereld om geld te kunnen verdienen aan onderhoud, net als de verzekeringsbranche die het ook daarvan moet hebben. Mijn motto is altijd; iets dat goed werkt, moet je niet aan gaan rommelen, want dan gaat er een kettingreactie optreden en allerlei dingen stuk. Heb bijna 20 jaar in een "japanner"gereden zonder onderhoud (1x grote beurt gehad en verder alleen apk) dat heeft me 20 keer ong. 400,- euro = 8000,- euro uitgespaard. De autowaarde verandert toch niet door onderhoud (cataloguswaarde) . Maar wat is nou de Toyota onder de cv ketels? wie het weet mag me een pb sturen, dat mag wel natuurlijk.
  Beste Panic, weet jij wat jouw genoemde onderhoudszaken bij elkaar maximaal mag kosten? dan heb ik een houvast. En kun je me ook een installatiebedrijf aanraden in een pb, of mag dat niet? Dat leest verder niemand.
   

  Chathanky

  • #13
  Dat er na 20 jaar geen onderhoud van je auto nodig was lijkt me sterk.
  Heb je 20 jaar lang met dezelfde banden gereden dan, nooit geen olie bijgevuld, 20 jaar met dezelfde uitlaat gereden, met dezelfde accu, enz enz.? :mrgreen:
   

  Vraagsteller

  • #14
  Ok, nu wel van gehoord dus. En Panic, zijn de onderhoudswerkzaamheden die jij noemde voldoende of moet er nog meer gebeuren? Want dan ga ik eens uitzoeken wat dat kosten moet en of het rendabel is tov een nieuwe ketel laten plaatsen.
   

  Arie1

  Specialist Verwarming
  • #15






  De onderste twee zijn van een agpo zoals u die heeft. Deze wisselaars hebben echt onderhoud nodig, ander krijg je zulke dingen als hierboven. Ook gebeurd het wel dat ze uit elkaar knallen.
   

  Vraagsteller

  • #16
  Welk onderhoud heeft de wisselaar nodig? een nieuwe branderpakking?
   

  Chathanky

  • #17
  Gebruik de aangegeven link van Panic, daar staat in wat voor onderhoud de ketel vraagt.
   

  Chathanky

  • #18
  Dit bedoelt men met schroeischade.

   

  Panic

  • #19
  De eerste 2 plaatjes zijn een turbo en een smeltline?

  Ik heb je een PBtje gestuurd Lodewijk-napoleon.
   

  Screech

  Specialist Verwarming
  • #20
  Ik zie TS , en vele anderen, nu denken ...............

  oooooooooh maar dat gebeurt bij mij toch niet!?!?!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu