Afzuigkap motor draait niet; motor stuk?

Mikeve

  • #1
Hallo,

Ik heb een Itho d6020 afzuigkap die opeens niet meer werkt (motor draait niet)

De afzuigkap heeft 4 standen; stand 1 is alleen verlichting, stand 2,3 en 4 zijn de verschillende stand voor het afzuigen.

De verlichting doet het wel, maar de motor draait in geen enkele stand.
Ik hoor geen gebrom van de motor.

Ik heb de condensator vervangen maar zonder resultaat. Ik kan de motor met de hand rond draaien, dat loopt gewoon soepel.

Nu denk ik dan dat de motor zelf stuk is, maar ik weet dat natuurlijk niet zeker.
Condensator is nog wel te gokken voor een paar euro, maar een motor kost zo'n €200,-.

Is er een manier om te achterhalen of het echt aan de motor ligt? Of is het echt wel (bijna) zeker dat het aan de motor ligt?

Groet,
Mike
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • DSR9500

    • #2
    Meet met een voltmeter of de schakelaar wel goed werkt.

    vettigheid in de schakelaar kan een probleem zijn.
     

    Mikeve

    • #3
    Zeker het proberen waard.

    Echter geen idee welke draden ik moet meten; er gaan zo'n 7 draden naar de motor en 6 draden komen van de schakelaar.
     

    DSR9500

    • #4
    Maak eens een foto
     

    Mikeve

    • #5
    Op de foto zie je boven de kroonsteentjes de stroomkabel, links de 2 draden naar de condensator, onder de draden naar de schakelaar en rechts de kabels naar de motor.

     

    Wgb

    Vaste Beantwoorder
    • #6
    Bij mij zit een printplaatje in de kap. Een slechte soldeerverbinding was de oorzaak.
     

    DSR9500

    • #7
    Graag foto vd printplaat :shock:
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu