Afzekering Mitsubishi airco

Sponsje

  • #1
Goedemorgen,

Voor ons nieuw te installeren airco dient er wat electrawerk te worden voorbereid. Het deel buiten de groepenkast is mij bekend echter staat dat er in de groepenkast een 20 A trage afzekering dient te worden gebruikt.

Electrische gegevens airco.jpg


Op dit moment heb ik een nieuwe ABB groepenkast 3 -fase groepenkast. Door de netbeheerder is deze nog niet aangepast van 1-fase naar 3-fase.

PXL_20220425_060214707.jpg


PXL_20220425_060244102.jpg


Concreet mijn vraag, wat moet er aangepast worden in de groepenkast(ga dit niet zelf doen) en waarom is deze aangepassing nodig? (komt niet boven de 2 kWh uit?)

Verdere informatie over de unit:

MXZ-3F68 VF

Alvast bedankt en ik hoop dat iemand mij op weg kan helpen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Een 20A eindgroep kan niet in een 3x25A installatie. Ik zou hem gewoon met 16A afzekeren, dat gaat doorgaans prima met een airco. En mocht blijken dat het toch problemen geeft, kun je altijd nog verzwaren.
 
  • Like
Waarderingen: Walker en Freakie

Freakie

  • #3
Inderdaad, hier 2 Daikins die zouden beide ook 20A afgezekerd moeten worden. Onzin natuurlijk want de lichtste trekt max 800 Watt en beide invertermotors.

Die 20A is gewoon makkelijk zodat het overal ter wereld kan.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Praktisch altijd is 16A wel genoeg inderdaad. Het enige risico is dat de compressor een te hoge piekstroom vraagt, maar in dat geval kun je altijd nog van een B naar C-karakteristiek wisselen. Bij moderne airco's met modulerende inverters valt die piekstroom overigens reuze mee.
 

Sponsje

  • #5
Bedankt voor de reacties allemaal. We houden het zoals het is.

Groet
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
41
2
9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu