Afwerking kozijn op muur

Mark Paauw

  • #1
Hallo,

Ik ben bezig om mijn houtwerk een goede opknapbeurt te geven. Ben nu aangeland bij een deurkozijn. Het is een oud huis (1920) en de muur die aansluit op het kozijn is erg ongelijk. Tussen het kozijn en de muur zit bij sommige stenen wel 6 a 7mm. ruimte, terwijl het kozijn bij andere stenen vrijwel strak zit.

Mijn voorganger heeft dit opgelost met een soort compribandje en dat meegeschilderd. Dat is hard geworden en brokkeltaf. Ziet er niet meer uit.

Ik heb nu het kozijn helemaal kaal gemaakt en het bandje weggekrabt. Het kozijn zelf is nog prima en strak.

Voor de afwerking dacht ik aan het volgende : Kozijn gronden en aflakken. Dan als laatste handeling de kieren dichtzetten met een montagelijm (mag geen merk noemen, maar is zo'n koker die lijmt en kit) in de kleur van de stenen (ongeveer). Voordeel is dan, dat het kozijn strak blijft. Die montagelijm hard wel uit maar blijft iets soepel. Is veel sterker dan kit o.i.d.

Een andere keuze lijkt me om te gronden, dan de naad dicht te zetten met acrylaat o.i.d. en dit mee te schilderen. Nadeel lijkt me dan dat ik dan mee moet schilderen met de stenen en een erg vreemd eindresultaat krijg.

Wat vinden de kenners van het eerste idee? Of zijn er nog betere?

Hoor graag, vast veel dank.

Mark

Andere
 

Tiho

  • #2
Als ik hierlangs kijk, hebben ze ook een gewone acrylaat hiervoor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu