Direct schilderbare gipsplaten - Afwerking hoeken

HPE

 • #1
Vrienden van het forum!

Onlangs werd ik geattendeerd op het bestaan van direct schilderbare gipsplaat :roll:

Ik had al geheel uitgestippeld om op de bovenverdieping alles met stucplaat af te werken, maar nu ben ik aan het twijfelen gebracht.

Mijn concrete vraag is, ik heb nogal wat hoeken die ik graag strak af zou werken. Bij stuccen is dat met een stucstop natuurlijk goed te realiseren, maar in dit geval... geen idee.

Iemand tips of voorbeelden uit eigen ervaring?

Bijgevoegd nog wat foto's van de situatie. Bedoeling is dus, plafond, schuine wand, rechte wand.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
  Alle gipsplaat is direct overschilderbaar. Behalve een stucplaat het papier is geperforeerd waardoor zou verf zonder voorbehandeling direct in de plaat zuigen. Voor de rest zul je hoekstrippen en stucstop moeten plaatsen. Het mooiste is het geheel dan over te zetten en niet alleen de hoekstrippen laten uitvloeien naar de plaat omdat het geheel dan niet vlak word. Tevens is het reparen van naden en uitvloeien van hoekstrippen meer werk dan een gehele dunpleister laag.
   

  HPE

  • #3
  Ok, dankjewel.

  Mijn zwager kwam ermee, die heeft onlangs z'n zolder af laten werken en daar werd het plafond en de zijwanden met gipsplaat afgewerkt, gaas over de naden en daarna glad schuren.

  Leek mij minder werk dan stucen of pleisteren..
   

  StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
  Als eerst excuses voor de spelfouten. Mijn telefoon maakt er soms rare woorden van🙄. Persoonlijk vind ik het geheel overzetten mooier dan uitreparen. Uitreparen en strijklicht geeft een veel minder mooi resultaat wanneer iets sausklaar moet worden opgeleverd. Geheel overzetten is ietsie pietsie meer werk dan uitreparen. Maar daar is het resultaat dan ook naar. Geheel is dan vlak en glad. Persoonlijk wil ik altijd alles tegen het perfecte aan hebben. Dat is een goede eigenschap maar ook zeker een valkuil. Maar de keuze is natuurlijk geheel aan jou.
   

  HPE

  • #5
  Daar kan ik me geheel in vinden! Maar voor de slaapkamer(s) kon ik het eventueel iets minder strakke resultaat nog wel accepteren. Vandaar mijn vraag naar ervaringen :-)
   

  StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
  Oké dat is prima toch. Je hebt het resultaat kunnen zien bij je zwager en als dat net genoeg is moet je dat doen👍 en afzien van je oorspronkelijke idee van de stucplaten.
   

  HPE

  • #7
  Niet helemaal, hij heeft geen schuine kanten :-)
   

  StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #8
  🙄 Dan toch met hoekstrippen(dunpleister profiel 2mm) en stucstop(dunste dikte 2mm) werken.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #9
  Ik heb ook wel eens wat afdeklatten gezien op de hoeken. Er zijn 90°-hoeken in hout, metaal of kunststof. Met twee koplatten kan ook. Het is aan jezelf of je dit een mooie/acceptabele oplossing vindt :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu