Afwerking betonnen aanrechtblad

FedEx

  • #1
Ik heb een vraag met betrekking tot de afwerking van mijn betonnen aanrechtblad.

Het blad is ter plaatste gestort en met een portlandpap glad afgewerkt. Op het internet lees ik telkens 4 methoden om het blad af te werken. Het probleem is alleen dat ik me er geen voorstelling bij kan maken.

1. Impregneermiddel: welk soort impregneermiddel? Ik heb HMK S42 Kleurverdiepende impregneer gekocht, maar nog niet aangebracht. Is dit een goed impregneermiddel? Moet er na het impregneren nog wat gebeuren? Of is het blad dan goed afgewerkt?
2. Oxaanolie: wat voor soort olie is dit? Waar kan je dit kopen en wat is het voordeel t.o.v. een impregneermiddel? Kan dit als aanvulling op het impregneermiddel?
3. Wax of was: wat voor soort wax of was, waar kan je dit kopen? Wat is het voordeel en kan dit als aanvulling op een impregneermiddel of oxaanolie
4. Epoxy. Wat doet dit met je blad? Waar kan je dit kopen? Zorgt dit voor een dikke glanzende laag? Kan dit als aanvulling?

Ik hoop dat er mensen zijn die mij hier wat meer over kunnen vertellen. Er zijn veel berichten over een betonnen aanrechtblad en de afwerking, maar een antwoord op deze vragen heb ik nog niet gevonden.

Alvast bedankt! :D
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Epoxy is een gladde glanzende laag. Duur in aanschaf.
Ik heb alleen ervaring met Oxaan olie.
Geeft ook een glanzende laag die je af en toe opnieuw moet aanbrengen.
Te koop bij de betere verfhandel.
 

ROBIN82

  • #3
Hallo

ik heb zelf pu-lak gebruikt.
Dit moet je wel een paar keer doen maar geeft een mooi en goed resultaat!
Tip: Laat 't blad wel eerst goed drogen min 3weken!
Kijk ook naar mijn foto's,die staan bij t onderwerp keukens.
Succes
 

Bouwnummer 4

  • #4
Zoek eens op epoxy en Amsterdam. Ik had gelijk een hit. Heb er al mijn spullen gehaald voor de afwerking van een anhydriet dekvloer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu