Afwerking behangklare wand, beoordelingsklasse 3

Brian045

 • #1
Verschillende partijen bezocht ter advies, maar die lopen toch behoorlijk uiteen.
In onze nieuwbouwwoning gaan de binnenwanden behangklaar worden opgeleverd comform beoordelingsklasse 3.

De opties die we bekijken/zijn geadviseerd zijn:
1. Direct dunpleisterwerk incl. opschuren en latex spuiten
2. Vliesbehang en schilderen
3. Direct schilderen zonder vliesbehang (is dit wel mogelijk, direct op de opleverstaat?)

Het blijft voor ons vooral een kosten/baten afweging en ook het risico op scheurvorming. Dat kan het interessanter kan maken om voor een "budget"-optie te gaan (optie 3), in plaats van de andere opties. Echter, ik vraag mij sterk af of het advies uit optie 3 wel realistisch is (is dat uberhaupt mogelijk op de behangklare wand zonder verdere voorbehandeling, en gaat dit wel uit zien voor de komende 3-5 jaar?).
Indien we toch voor optie 1/2 gaan, voelen we veel meer voor dunpleisterwerk maar twijfelen toch vanwege de veelvoorkomende verhalen voor scheuren. Zijn er hier klussers met ervaringen, en waaarom je juist wel of niet voor een bepaalde optie (wederom) zou gaan?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sander 1972

  • #2
  Zou er eerst eens een goedkoop behangetje op doen en schilderen. Zulke huizen moeten zich eerst zetten, en daar door kunnen er scheuren ontstaan. Ten zij je muren van kalkzandsteen of vuilwerkers opgemetseld is. Maar dat gebeurd zelden nog
   
  • Like
  Waarderingen: Brian045

  Brian045

  • #3
  Dank voor je reactie Sander.
  Toevallig wordt er wel gewerkt met kalkzandsteen, zie hieronder de technische omschrijving citaten.
  Veranderd dit jouw input, omdat je zelf aangeeft "tenzij..."?

  Dragende wanden: De binnenspouwbladen, de dragende binnenwanden en stabiliteitswanden worden uitgevoerd in kalkzandsteen conform opgave constructeur.

  Niet dragende wanden: De niet dragende binnen wanden hebben geen constructieve functie en worden uitgevoerd als lichte scheidingswand in gasbetonelementen of gipsblokken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu