Afwerken weber egalisatie zichtvloer

RB1983

  • #1
Gister mijn garagevloer geëgaliseerd met weber egalisatie zichtvloer. Zal nog even moeten uitharden, maar de volgende stap is de afwerking zodat de vloer makkelijk schoon te maken is, tegen water kan en bestand is tegen het rubber van de auto en fietsbanden etc. Simpel betonverfje is dus niet handig, want niet bestand tegen weekmakers. Maar door alle opties aan coatings, topcoatings en extra topcoatings zie ik het bos niet meer. Moet er nou eerst nog weer een primer overheen? En is een kleurloze topcoating voldoende of moet daar een andere laag onder?

Wie kan me wijzer maken en een voorbeeld geven van de opbouw van lagen afwerking? Het mag best iets kosten, maar een beetje economisch verantwoord is natuurlijk wel prettig. De kleur van de geegaliseerd vloer zoals hij nu is, is prima. Dus van mij hoeft er niet een specifieke kleur op. Als de vloer maar te dweilen is en niet schrikt van autobanden.

2022-02-05 16.50.04.jpg
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dan zult u toch een 2K epoxy vloercoating aan moeten brengen.
 

RB1983

  • #3
Zover was ik inderdaad....maar als ik online bekijk en lees, dan wordt het me niet duidelijk hoe je die coating in de juiste lagen aanbrengt. Dus op de kale egaline vloer:

laag 1....
laag 2....
laag 3...
...?

En wat zijn dan kwalitatief goede opties met toch een vriendelijke prijs voor de doe het zelver?
 

RB1983

  • #4
Nog een aanvullende vraag: hoe vullend is de coating? Er zitten een aantal gaatjes van kleine luchtbelletjes in en waar een scheur in de ondervloer zat is de egalisatie ook iets ingedeukt. Kan dit met de coating weggewerkt worden? Of moet ik die eerst repareren?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Eerst scheuren repareren. Elk product heeft eigen verwerkingsvoorschriften. Die volgt u. Het is ondoenlijk die hier tre gaan opsommen. Regulier: primer aanbrengen en daarna afwerklaag.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu