Afwerken stenen binnenmuur zolder

Hjdijk

  • #1
Beste leden,

Binnenkort starten wij met de verbouwing van onze zolder tot slaap/werkkamer. Ik heb een praktische vraag, zie de foto. Gaat om de stenen muur. Die grenst direct aan de buren. Hoe kan ik die het beste afwerken. Idee is dat dit een kast wordt en de muur dus de achterwand van die kast. Kan ik daar rechtstreeks plaatmateriaal op bevestigen? Zo ja, welk materiaal en hoe (lijmen)? Warmte isolatie is niet zo'n ding lijkt mij omdat het aan de buren grenst, maar geluid mogelijk wel. Al hoor ik nooit iets. Wat is de beste oplossing?
20220731_103508.jpg


Vast bedankt!
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je een regelwerk van latten, bijvoorbeeld 18x44 of 20x50 in de muur schroeft, kun je daar elk plaatmateriaal tegen bevestigen. Eerst checken of muur / regelwerk waterpas zijn. Vocht is niet echt een issue want het is feitelijk een binnenmuur. Als je toch iets van akoestische isolatie wil maken, zou je er wat steenwol platen tussen kunnen zetten. Dan moet je regelwerk wel een stukje verder van de muur komen.
 

Hjdijk

  • #3
Dank! En de platen (bijvoorbeeld gips met steenwol) rechtstreek op de muur bevestigen, zonder regelwerk?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je maakt het jezelf dan gewoon veel moeilijker, zeker met een gipsplaat is het gebruikelijk er een regelwerk achter te maken, maar ook met ander plaatwerk werkt het veel fijner, en je kunt dan alle onregelmatigheden in de muur opvangen. De steenwol doe je tussen of achter het regelwerk.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #5
De mogelijkheden zijn eindeloos; het is maar net wat je mooi vindt. Je kunt de muur stucen en/of verven, een regelwerk met gips ophangen, of er gewoon plaatmateriaal van enkele millimeters tegenaan lijmen met montagekit.

Persoonlijk zou ik het gewoon verven; dat geeft namelijk het minste gedoe als je er een keer iets anders mee wilt doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu