Afwerken gipsplaten gaten

Riebroek

  • #1
Hallo medeklussers,

Ik ben bezig op de zolder. De vorige bewoners hadden dit afgetimmerd met kunststof schroten, dit zag er erg lelijk uit.
Nu heb ik onlangs alle isolatie vervangen en ik heb nu de hele zolder afgewerkt met gipsplaat. Over het algemeen ben ik zeer tevreden over het resultaat. Alleen het is een puntdak met aan beide zijden een dakkapel. De dakkapellen zitten iets lager dan de nok van het dak dus in het midden van de zolder hou ik een stukje puntdak over zoals te zien in de foto hieronder:



De bedoeling was om de gipsplaat op de horizontale stukken op elkaar te laten aansluiten op de schuine stukken omdat ik het mooier vond om het puntje in het dak zo te laten (in de oude situatie liepen de kunststof schroten gewoon horizontaal door en dan had je wel een heel erg benauwd zoldertje.

Nu blijkt echter dat het geheel niet erg haaks op elkaar staat, van begin tot eind heb ik een paar cm verschil, tja het is een oud huis, ik had het kunnen weten natuurlijk.

Nu is dus het probleem waarmee ik de gaten kan wegwerken. Het was de bedoeling om alle schroefgaatjes en naden te vullen met gipsplaatvuller en daarna te structuren (het wordt geen showzolder). Kan ik die grote spleten ook vullen met gipsplaatvuller?

Iemand een idee?
 

Tiho

  • #2
Ik denk dat we meer een idee/beeld kunnen vormen als je een foto plaatst van hoe het er nu uit zou zien. Heb je isolatie gebruikt met een aluminiumlaag erop?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu